Life Hirdetés 2023. 10. 17.

Vigyázz! A menedzserbetegség a prosztatádat is veszélyezteti (x)

A tartós, fokozott stresszel, annak testi-lelki tüneteivel együtt járó menedzserbetegség egyre korábban jelentkezik a közép- és felsővezetők körében. Ez a férfiaknál olyan területen is panaszt okozhat, ahol nem is gondolnád: a prosztatában.

Ha te is vezető vagy, jól tudod, mivel jár ez a pozíció és a felelősség. Természetesen joggal lehetsz büszke a teljesítményedre, ha munkádat elismerik és megfizetik, de azzal is tisztában kell lenned, hogy a hajtásnak ára van. Néha nagyobb is, mint szeretnéd, ha nem figyelsz oda magadra.

Tényleg bírod a tempót?

„Igen, bírom! Legalábbis ezt gondoltam sokáig” – mondja Balázs, aki 35 évesen egy nemzetközi cég vezető jogásza. Napi 10-12 órát ülök bent az irodában, mert egy 10 fős csapatot kell irányítanom. Európa-szerte mi intézzük a jogi ügyeket, ami nem kis felelősség. Hogy stresszel jár-e? Naná! Tudtam, mire vállalkozom, szeretem a kihívásokat, és jól is végzem a munkámat, így nem lehet baj.” Csakhogy Balázs nem vette észre időben, hogy jelez a szervezete: túlfeszítette a húrt! Az állandó készenléti állapotot, feszültséget, ingerültséget a pozíciójával járó dologként kezelte, ha nem tudott aludni, legfeljebb bekapott pár altatót. Az sem rendítette meg, hogy egyre többször szedett össze valami nyavalyát – nem ért rá beteg lenni.

A férfiegészséged bánhatja a dolgot

A menedzserbetegség azonban a pszichés tünetek után testi panaszokat is okozhat. A mozgásszegény, ülő életmód miatt és legyengült immunrendszerrel egyre kevésbé tudsz ellenállni a káros környezeti hatásoknak, és szervezeted nem képes védekezni a külső támadásokkal szemben. Ez férfiaknál gyakran okoz keringési rendellenességeket, amely jelentkezhet akár prosztataproblémák formájában is – ahogy Balázsnál. A prosztata, amely közvetlenül a húgyhólyag és a húgycső találkozása alatt található, nagyon fontos szerepet tölt be a férfiegészség szempontjából. Ha nem figyelsz oda az életmódodra, ha túlhajszolod magad, akkor begyulladhat, ami nemcsak a hétköznapokban jár zavaró, fájdalmas tünetekkel, de előbb-utóbb vizelési, merevedési és lelki tüneteket is okozhat.

Vedd komolyan a krónikus prosztatagyulladást!

A stressz okozta megbetegedés igen alattomos, lassan és fokozatosan alakul ki, és ha nem veszed komolyan az árulkodó jeleket, vagy azt gondolod, majd maguktól elmúlnak, sokkal rosszabbul is járhatsz. A legjobb, ha már a pszichés tüneteknél igyekszel megtalálni a számodra ideális stresszoldó tevékenységeket, és ha időről időre odafigyelsz a feltöltődésre, pihenésre. A megfelelő étrend, az elegendő alvás és a rendszeres testmozgás alap kell legyen. Emellett ismerd fel, és ne bagatellizáld a korai panaszokat, és ne várj addig, míg már az ágyban sem tudsz teljesíteni! A rendszeresen fellángoló, éppen csak zavaró, de vissza-visszatérő tompa alhasi fájdalom, amely kisugárzik a „férfiasságodba” is, a normálistól eltérő (gyakoribb, akadozó, sürgető) vizelési szokások mind krónikus prosztatagyulladásra utalhatnak. Ennek igazolása az urológus feladata. A vizsgálattól nem érdemes parázni: a férfiak általában kellemetlennek érzik ezt, de jobb, ha időben kiderül a betegség! Ha a kórokozó baktérium még kimutatható a prosztatádban, akkor gyógyítható az állapot. Ellenkező esetben van esélye, hogy a fájdalom hosszan elkísér.

A Proxelan segít megszabadítani a tünetektől

Ha igazolódik a krónikus bakteriális prosztatagyulladás, akkor az több hónapos antibiotikum-kúrával gyógyítható. Az antibiotikum mellé kiegészítő terápiaként használhatod a 30 darabos Proxelan végbélkúpot, amely hialuronsavat és gyógynövényi kivonatokat tartalmazó orvostechnikai eszköz. Az összetevői célzottan a probléma forrásánál szabadulnak fel, így kikerülik az emésztőrendszert. A hialuronsav-tartalma és a gyógynövényi kivonatok nyugtatják és ápolják a környező szöveteket. Segítenek a fájdalom és a vizelési zavarok enyhítésében, amelyet a prosztata feszülő, pangásos, ödémás állapota okoz. A Proxelan végbélkúp vény nélkül kapható a patikákban. A Proxelan végbélkúp hosszú távon is alkalmazható.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Kép(ek) forrása: Phytotec Hungária Bt.