Life Kovács Miklós 2024. 06. 14.

Ezt a digitális maszkot még a bulinegyedben is megnéznék

Igazi 21. századi szórakoztatókütyü, amellyel bárkiből a buli sztárja lehet. Ez a maszk lényegében robotfejre cseréli az emberi arcot!

Aki sétált már Halloween éjszakáján egy átlagos hazai kertvárosban – pláne külföldön! -, az biztos találkozott LED-ekből összeállított maszkokkal. Nem egy ördögi technológia, valószínűleg bármilyen kínai sufniban van hozzá alkatrész. Ezt a koncepciót gondolja tovább a digitális arcmaszk, a Qudi Mask 2, ami a bazári álarcok komolyabb szintjét képviseli. 

Az eszköz kikapcsolva egy túlméretezett, paintballmeccseken használt védőmaszkra emlékeztet. Futurisztikus, és az egész arcot eltakarja, ráadásul két különálló kijelzővel rendelkezik, egy a szemeket, egy pedig a szájat helyettesíti. 

Utóbbi mozog, amikor a viselője beszél, és reagál bizonyos fejmozdulatokra, fejrázásra például “No” felirat jelenik meg, bólogatásra pedig a “Yes”, a félredöntött fejre pedig egy “ezt nem értem” hangulatjelet jelenít meg. Összesen harminc különféle érzést tud megjeleníteni a két, nagy pixelekből álló kijelző, de ezt lehet bővíteni. A Qudi Mask 2 mobilos applikációjában mindenki maga programozhatja le a saját digitális arckifejezését, változó színben és formában.

A kiegészítőként rendelhető cica- és Shrek-fülek mutatják, hogy a fiatal és örökifjú vevők adják a célközönséget. Az akkumulátor háromórás működést szavatol, de könnyen feltölthető egy sima USB-C kábellel. A projekt még a Kickstarter oldalon gyűjti a támogatókat, akik korán, legalább 129 dollárral (48 ezer Ft) beszállnak, azok már decemberben ezzel riogathatják az utca népét.

Forrás: New Atlas
Kép(ek) forrása: Qudi Mask