Life Kovács Miklós 2024. 06. 14.

Ennyi üti a markát a magyar focistáknak az Eb-n

Legalább 7,9 millió forintot kapnak a magyar válogatott játékosai a 2024-es Európa-bajnoki szereplésért

Legkevesebb 20 ezer euró, átszámítva mintegy 7,9 millió forint prémiumot kapnak a magyar válogatott focisták az Eb-szereplésért – írt a Bild nyomán a HVG

Ez az összeg úgy jön ki, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a tornára történő kijutással már jogosult egy bizonyos összegre, amely sokkal magasabb lehet, ha mondjuk a válogatott pontot szerez, első helyen végez a csoportjában.

Ha sikerül a bravúr, és  túljutnak a kieséses szakaszba, akkor még tovább emelkedik az összeg, értelemszerűen minél előkelőbb helyen végez a magyar válogatott, annál komolyabb összeg üti a játékosok markát. Azt az MLSZ már korábban közölte, hogy ennek a pénznek egy részét a játékosok és stábtagok között osztja majd szét (az összeg 45 százalékát a játékosoknak és a szakmai stábnak juttatják 30-15 arányban). 

Gulácsi Péter már azt is elárulta, hogy mire fogja költeni a prémiumot, függetlenül annak végső összegétől. A harmadik Európa-bajnokságára készülő kapus jótékony célra fogja adományozni a teljes prémiumot. “Jó helyzetben vagyunk, futballozni egy privilégium, ezáltal természetesen tudunk segíteni más embereknek” – mondta az 54-szeres magyar válogatott Gulácsi Péter, “Erős gesztus – A Bundesliga-sztár eladományozza az Eb-prémiumát” – ezzel a címmel dicsérte Gulácsi Pétert a Bild.

Forrás: HVG/Bild
Kép(ek) forrása: MTI/Illyés Tibor