Life Kovács Miklós 2024. 09. 04.

Autórajongó gazdagok otthona lehet ez a toronyház

Az utóbbi évek friss trendje a luxusautó márkák, és a prémium toronyházak, exkluzív lakásainak összefonódása, a Porsche már a harmadik felhőkarcolót építi

A Porsche csoport legújabb tervei szerint a Porsche Design az Ananda Development partneleként Thaiföldön, Bangkokban fog egy igen impozáns toronyházat felhúzni, természetesen a város legelitebb környékén. Ilyen projektet indított már az Aston Martin, a Bentley, és a Bugatti is, és természetesen a Porsche sem akar lemaradni, jelenleg ez a harmadik ilyen ingatlanipari beruházásuk. 

Referencia már van, a Porsche épületei megtalálhatóak Stuttgartban, Miamiban, így ez lesz Ázsiában az első Porsche torony. 

Exkluzív toronyházat épít a Porsche Bankokban

Igazán nagyvonalú lakhelyeket kínálnak majd a 21 emeletes, 95 méter magas épületben, a lakások mérete 525 és 1135 négyzetméter között változhat, a kialakítást pedig kívül-belül átjárja a német márka stílusa. Stefan Buescher, a Porsche Lifestyle Group vezérigazgatója így nyilatkozott a projektről: “Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük partnerségünket az Ananda Development-el, amely mérföldkő a kiválóságra való folyamatos törekvésünkben F. A. Porsche professzor tervezési filozófiáját követve, amely a „funkciók optimalizálása, miközben a forma kompromisszummentesen leszűkül a lényegre”

Exkluzív toronyházat épít a Porsche Bankokban

A középpontban az autók állnak, a torony minden lakásához tartozik egy luxusgarázs, amit csak a “szenvedély tereként” jellemeztek a német cégnél. Ide egy spirális rámpán lehet feljutni, ezek a terek pedig nem klasszikus autótárolók, hanem inkább hívogató közösségi terek, ahol az autók mellett lehet beszélgetni arról, ki merte tövig nyomni a Nürburgringen a legutóbbi Porsche klubbos közös kirándulás alkalmával. 

Exkluzív toronyházat épít a Porsche Bankokban

Az épületen több Porsche modell jellemzője is visszaköszön, az „X-Frame” névre keresztelt alapszerkezetet például a Porsche Mission R koncepciójármű ihlette, a torony tetején található fények pedig a 911-es ikonikus lámpáit idézik meg.  Az építkezés jövőre kezdődik, az épületet a leghamarabb 2028-ban adhatják, egy lakás  átlagos ára 15 millió dollár (5,3 milliárd forint), és akár 40 millió dollár (14,2 milliárd forint) is lehet, ha valaki a lehető legtöbbet akarja kihozni a Porsche életérzésből.

Forrás: Porsche
Kép(ek) forrása: Porsche Design