Páratlanok a japán luxusvonatok, amelyek közül kiemelkedik a Kjúsú szigetén körbehaladó, minden prefektúrában megálló járat. A japán regionális vasúttársaság, a JR Kyushu által üzemeltetett szerelvényt még 2013-ban indították, és a sikere azóta is töretlen.
Ennek van egy “kis testvére”, a JR Kyushu Sweet Train, ami a mesés tájakat, a mesteri belső kialakítást, kényelmes utazást még felejthetetlen gasztronómiai élménnyel fejeli meg. A fedélzeten ugyanis egy ötfogásos menüt kóstolhatnak végig az utasok, mely a világ egyik legjobb desszertjével zárul.
Ezt nem más szavatolja, mint Nariszava Josihiro. Az általa 2003-ban alapított éttermet, a „Nariszava alkotásai”-t, a világ 50 legjobb étterme közé sorolják, és két Michelin-csillaggal rendelkezik.
Az ő ehető művészetet lehet kóstolni az elegáns kocsikban, amelyekben főleg az arany és a fekete, illetve a fa természetes színei dominálnak. A belteret a japán ácsok mesteri fogásaival alakították ki, többek között a kumikót alkalmazva. A több ezer éves eljárás lényege, hogy a több száz apró darabból álló díszítést kézzel munkálják meg, kötőelemek, szögek felhasználása nélkül. Így rendkívül precízen kell összeállítani a geometriai formákat.
Az alapanyagok helyiek, és így a lehető legjobbak, Fukuoka prefektúrából érkezik az óriási, akár 200 grammot is elérő Amaou-szamóca, de van itt szilvából készült gyümölcsbor, melyet szintén egyedi gyártású üvegpoharakból lehet elfogyasztani.
Járd körbe a luxusjáratot!
A helyiek integetnek a vonatnak, büszkék arra, hogy náluk jár ez a kivételes szerelvény, amely a modern világból egy lassabb, fenségesebb korba repít. A háromórás élményt 80-110 ezer forintnak megfelelő jegyárért élvezhetik a szerencsések, és ebben már a kivételes menü is benne van, étellel-itallal.