Life Kovács Miklós 2024. 10. 23.

Évtizedek óta nem volt ilyen svájci luxusóra

A világ egyik legjelentősebb luxusóra gyártója hosszú idő után új kollekcióval állt elő, a Patek Philippe Cubitus 15 millió forintról indul.

A Patek Philippe a svájci luxusórák vezető márkája, aminek nem kell újra feltalánia semmit, harsány őrült ötletekkel csábítani a milliomos vevőket. Ezért hatalmas hír, hogy 25 éve, a női Twenty~4 1999-es megjelenése óta most először dobnak piacra egy teljesen új kollekciót. 

Évtizedek óta nem volt ilyen svájci luxusóra

A genfi családi tulajdonban lévő márka a Cubitus típusnév alatt rögtön három, különféle árkategóriát képviselő modellel is előrukkolt. A sorozat az acél 5821A, az acél-arany 5821AR és a bonyolultabb Instantaneous Grand Date platina 5822P modellekből áll. Mindegyik közös jellemzője az új tokforma, ami szokatlan a Patektől, a tradicionális svájci gyártónak még nem volt ilyen szögletes órája. 

Évtizedek óta nem volt ilyen svájci luxusóra

Keresztben, 45 milliméteres a tok, 3 és 9 óra között 44,5 milliméteres és csak 8,3 milliméter vastag. A sorozat legfontosabb darabja a Cubitus 5821A, az acél szíjas változat, idő- és dátum kijelzővel és sötét számlappal. Ennek vízszintes csíkozása a Nautilusra emlékeztet, és a holdfázis kijelzővel, valamint a nagy dátumablakkal még inkább funkcionalitást ad az esztétikumhoz.  

Évtizedek óta nem volt ilyen svájci luxusóra

Thierry Stern a Patek belépőmodelljeként nevezte meg az új Cubitust a modell premierjén: ez svájci frankban kifejezve 35 000 frankos (15 millió forint) árat jelent az acél modellnek, 52 000 svájci frankosat (22,3 millió forint) az arany-acél modellnek és 75 000 frankosat (32,2 millió forint) a platina tokos verziónak.

Forrás: Patek Philippe
Kép(ek) forrása: Patek Philippe