Life Kovács Miklós 2023. 06. 02.

Csirkefalatba rejtett tetrist dob piacra a McDonald’s

Formabontó ajándékot eszelt ki saját magának a McDonald's Kínában. Az ikonikus csibefalat, a McNuggets születésnapjára a panírozott csirkedarabhoz hasonló alakú Tetris játékot dobtak piacra.

A Chicken McNugget olyan ikonikus részévé vált a McDonald’s étlapjának, hogy azt hihetnénk, a sült krumpli és a hamburger mellett ez is ott volt a kínálatban, amikor a lánc első franchise-üzlete 1955-ben megnyílt. De a nuggets valójában csak 1983-ban vált világszerte elérhetővé, így idén lesz 40 éve, hogy a McDonald’s étlapján szerepel. Többé-kevésbé ez adta az ihletet a kínai McDonald’s-nak, hogy a csirkehúst játékkonzol formában ünnepeljék.

A RetroDoDo retrojátékos oldal és néhány korai, online megjelenő unboxingvideó szerint ez az apró konzol egy valódi, hivatalos Tetris, amelyet a két cég közötti partnerség keretében hoztak létre. Ez nem egy kínai klón vagy egy olcsó másolat, amelyet a boltban kapható alkatrészekből dobtak össze, egy igazi, klasszikus, eredeti Tetris, amit a McDonald’s íves logója, valamint a panírozottcsirkefalat-borítás tesz különlegessé.

Csirkefalatba rejtett tetrist dob piacra a McDonald's

A limitált példányszámban elérhető konzolt 30 kínai jüanért, azaz körülbelül 1450 forintért lehetett megvásárolni a kínai Mekikben. Az egyedisége miatt azonban – nem meglepő módon – gyakorlatilag azonnal elkapkodták az egész készletet, és nem lepődnénk meg, ha sokszoros áron bukkannának fel az érintetlen darabok az online piactereken a közeljövőben.