Life Kovács Miklós 2023. 06. 26.

Szobornak tűnik, pedig ez egy 90 milliós hangszóró

A világ legdrágább hangszóróinak egyike ex-szovjet tagállamban készül, ahol a minőség mellé a legmodernebb technika, és stílus társul a sokszor tízmilliós hangszórók esetén.

Észtország ma már a Balti-országok egyik kiemelkedő tagja, pörgő gazdasággal, idilli erdőkkel és kristálytiszta levegővel. A természeti értékek mellett itt található az Estelon, egy olyan hangszórógyártó is, amelynek gyönyörű megjelenése és hangzása nagy hatással van az igazi vájtfülő audio-rajongókra, mióta Alfred Vassilkov 2010-ben létrehozta a márkát.

Mitől különleges?

Az Estelon kifogástalan hangzású modellek sorát kínálja. Ezt több  gyártó is tudja, itt viszont pluszt ad az egyedi, látványos megjelenés, ezek szinte a zene szobrai.  A gyártó által kínált kollekció állványos és állványra szerelhető modellekből áll, amelyek mindegyikét elegáns burkolat és organikus forma jellemzi, amely egy modern szobrászati alkotásra emlékeztet.

Szobornak tűnik, pedig ez egy 90 milliós hangszóró

Kínálatuk a középkategóriától a legmodernebb termékekig terjed. A vadonatúj AURA az Estelon legújabb hangsugárzója, és 6,4 millió forintos páronkénti árával egy olyan gyártási technológián alapuló újdonság, amely hőformázott kompozitot használ az egész hangfalat beborító, egységes burkolat létrehozásához.

Náluk ez a kínálat alja, az Estelon termékpalettájának másik végén az új Extreme Mk II áll. Igazi nehézsúlyú darab, darabonként 250 kilogrammot nyom és páronként 90 millió forintba kerül. 

Szobornak tűnik, pedig ez egy 90 milliós hangszóró

Az extrém kialakítás praktikus célokat is szolgál, a párhuzamos felületek teljes hiánya segít távol tartani a nem kívánt, hangokat színező rezgéseket. A korábban használt magas és közepes meghajtókat újra cserélték Az egy hüvelykes gyémánt csipogó a gyártó szerint akár a 60 kHz-es hangokat is képes torzításmentesen megszólaltatni, ahogy a CELL technológiás kerámia (7 hüvelyk) membrános hangszóró is hatékonyabban teszi a dolgát.

Ezek a hangszórók biztosan nem könnyűsúlyúak – sem fizikailag, sem hangzásilag -, előadásuk biztos felejthetetlen élmény.

Forrás: Estelon
Kép(ek) forrása: Estelon