Life Fehér Patrik 2023. 02. 09.

Egy majom is tetoválta a tetkókkal teli embert

Funky Matas valószínűleg az első ember a történelemben, akit egy majom tetovált.

A világ számára nem teljesen ismeretlen Funky, születési nevén Juan Matas. A floridai férfit egyfelől 581 ezren követik csak Instagramon, másrészt ő volt az az ember, aki 2021-ben azzal került be a hírekbe, hogy 225 ember aláírását tetováltatta hátára. Ez rekord volt már akkor is, a szám pedig valószínűleg azóta csak tovább nőtt.

Az egykori tetoválómester azonban ennyivel nem éri be, tovább feszegeti a tetoválás határait. Legutóbbi nagy port kavaró ügye az volt, hogy egy majommal tetováltatta magát, és ebben az a meglepő, hogy sikeresen. Mindezért Mexikóba utazott, ahol először is talált egy olyan tetoválószalont, ahol ezt megvalósíthatja, másodjára pedig egy majom kellett, amit aztán betanítottak, illetve némi kajával rávettek arra, hogy a férfi lábán kijelölt területen maszatoljon valamit.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Funky Matas (@funky) által megosztott bejegyzés

“A tetoválással az volt a cél, hogy hogy egy NFT-projekt logóját megalkossuk, amit a partneremmel indítottam” – írta a közösségi médiában Funky Matas. “Noha a tetkó nem lett a legjobb minőségű, az esemény során izgalmas betekintést nyerhettünk, hogy mennyire intelligensek is ezek az állatok.”

Funky Matastól nem állnak távol az ilyen veszélyes dolgok. A hátán található szignók egy részét is úgy szedte össze, hogy eseményekre lógott be, hogy elcsípjen egy-egy világsztárt egy aláírás erejéig. Később aztán már olyan is volt, hogy valakinek odavitte hordozható tetoválógépét, így a tinta rögtön a bőrbe, és nem a bőrre került.

Nyitókép: Getty Images