Life Fehér Patrik 2023. 02. 20.

Eladó Hollywood egyik legkülönlegesebb luxusvillája

Három évig élt itt Madonna, de a Beverly Hills-i zsaru számos jelenetét is ebben a villában forgatták.

Legtöbbünk képzeletében az ideális hollywoodi álomvilla valahogy úgy nézhet ki, mint a Castillo del Lago. Régebbi építésű, de nem ódivatú ingatlan a domboldalban, medencével, valamint kilátással Los Angelesre, illetve a Hollywood-feliratra. Az említett épületet még az 1920-as években húzták fel, ez volt az egyik legelső ingatlan az angyalok városában. Megépülésekor a domboldalban még a HOLLYWOODLAND felirat volt olvasható, melyet csak később, 1949-re rövidítettek a ma ismert formára.

Státuszának is köszönhetően igazán népszerű ingatlan volt ez az elmúlt közel száz évben. Ismerős lehet a helyszín például a Beverly Hills-i zsaruból, ugyanis több jelenetet is itt vettek fel, innen is ered talán a legtöbbünkben kialakult hollywoodi álomház képe. A látvány Madonnának is megtetszett: a popdíva 1993-ban megvásárolta, majd 1996-ban eladta a közel 12000 négyzetméteres birtokot.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Carolwood Estates (@carolwoodrealestate) által megosztott bejegyzés

A rajta fekvő főépület egy valóságos kastély: két tornya is van, a környezetében pedig sövények, rózsakertek, szökőkutak és citrusfák terülnek el. Mindez azonban csak a kezdet: a falak között közel 1000 négyzetméternyi hasznos beltér található, benne 9 háló- és 6 fürdőszobával, illetve egy könyvtárral, egy borospincével, valamint egy edzőteremmel. Bizonyos helyiségek berendezése olyan, mintha egy múzeumba csöppenne az ember, egyeseknek talán már túlzó is lehet ez a stílus.

Az ingatlan jelenlegi tulajdonosa Leon Max divattervező, de már nem sokáig: a férfi 21 millió dollárért (7,5 milliárd forintért) kínálja otthonát.

Nyitókép: Getty Images