Life Erdős Norbert 2023. 02. 21.

Ez nem tréfa, Budapesten lép fel a Guns N’ Roses

Még idén nyáron, egy világkörüli turné keretén belül érkezik Magyarországra a Guns N' Roses. Mondjuk erre nem számítottunk.

Ha április lenne, joggal tarthatnánk attól, hogy az egész csak egy tréfa, de szerencsére erről szó nincs. 1992 után 2023-ben újra fellép hazánkban a Guns N’ Roses zenekar (a 2006-os fellépést inkább fedje balladai homály, hiszen az nem az eredeti Roses volt).

“A Guns N’ Roses 2023-ban újra útra kel világkörüli turnéjával, stadionokban, fesztiválokon és arénákban fellépve a nyár és az ősz folyamán. A turné július 19-én érkezik Budapestre, ahol egy hatalmas, közel 5 órás koncerttel és csupán egy előzenekarral várják a rajongókat!” – írja a koncertszervező

Már a hivatalos plakát is elkészült:

Ez nem tréfa, Budapesten lép fel a Guns N' Roses

A helyszín a budapesti Puskás Aréna, amely akár 67 ezer ember befogadására is alkalmas és 2019-ben adták át. Többek között fellépett már itt 2022-ben a Red Hot Chilli Peppers és szintén idén júliusban veszi be a stadiont a Rammstein is.

A Guns-koncertre a jegyértékesítés február 24-én, pénteken 10.00-kor indul, azonban a hivatalos rajongói klub tagjai már 22-én, a Live Nation-tagok pedig 23-án már cápázhatják a legjobb helyeket. Jobb lesz időben internetközelbe kerülni 24-én, ugyanis vélhetően villámgyorsan elfogynak a jegyek.

Guns N’ Roses

A Guns N’ Roses amerikai hard rock (glam metal) együttes, amelyet 1985-ben alapítottak Los Angelesben. A rocktörténelem egyik legsikeresebb zenekara, az 1980-as évek végének, 90-es évek elejének meghatározó együttese. Világszerte több mint 100 millió albumot adtak el, ebből csak az Amerikai Egyesült Államokban 46 milliót. 2012-ben az együttest beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame legendái közé.

 

Axl Rose és Slash 1992-ben

Axl Rose és Slash 1992-ben

Az 1992-es budapesti koncerten elhangzott tőlük egy hazai klasszikus is, amely már a Queent is megihlette.

 

Szóval ha 32 vagy 17 évvel ezelőtt lemaradtál a hazai koncertről, akkor most itt az esély pótolni.

Fotók forrása: Getty Images