Life Fehér Patrik 2023. 02. 22.

Japán stílusban újul meg a Dunakanyar ikonikus fürdője

A természet által visszafoglalt lepencei strand akár pár év múlva fogadhatja első vendégeit, teljesen megújult formában.

Egykor népszerű fürdőhely volt a Visegrád melletti Lepence, ám az ottani strand, mely kaszkádos medencerendszeréről is híres volt, már jó ideje az enyészeté. Hamarosan azonban változhat az alábbi képen is látható helyzet egy új projektnek köszönhetően.

A tervek szerint ugyanis egy nyolcmilliárd forint értékű beruházás keretében 30 japán hangulatvilágú luxusvillát építenek, emellett pedig felújítják az ikonikus strand medencerendszerét – számolt be a turizmus.com. A tulajdonos Dreamland Holding mindezt 5,5 hektáron valósítaná meg.

Az elképzelések alapján a luxusvillák egytől egyig csodás panorámát kínálnak majd a Dunakanyarra. Egyik típusuk 90 négyzetméteres alapterülettel épül, a teraszán jakuzzival, a másik típust a legfelső szinten lévő panorámás hálószoba és a pezsgőfürdővel ellátott tetőterasz teszi különlegessé 110 négyzetméteren.

Emellett újul meg az elhanyagolt fürdő, pontosabban annak kaszkádos medencerendszere, mely mellett nyáriasított öltözőket és büfét alakítanak ki. Ha a projekt költségvetése engedi, a régi úszómedence is újjászületik majd, az így létrejövő strandot pedig nemcsak az ott élők használhatják majd, hanem a publikum is élvezheti: a prémiumkategóriájú fürdő az év 12 hónapjában üzemel majd, és éjszakai fürdőzésre is lehetőséget kínál.

A beruházást várhatóan ősszel kezdik, a létesítmény 2025 tavaszán fogadhatja első vendégeit.