Life Kovács Miklós 2023. 03. 01.

11 kilométer magasan kínál szállodai szobát a Lufthansa

Új koncepció szerint rendezi be szélestörzsű gépeit a Lufthansa, az első osztályon igazi privát térrel és modern luxussal

A Lufthansa több mint száz nagy hatótávú repülőgépének összes osztályát új berendezéssel szereli fel, a folyamat során 30 000 férőhelyet modernizálnak 2025-ig. Ez a csekély 2,5 milliárd eurós beruházás minden eddiginél magasabb szintre emeli a kiemelt ülőhelyek kínálta szolgáltatásokat. 

Felhők felett is elsőrangú privát teret kínál a Lufthansa

Az első és az üzleti osztályon ugyanis külön két férőhelyes páholyokat alakítottak ki First Class Suite Plus néven. Ezek mennyezetig érő falakkal, ajtókkal teljesen zárttá tehető kabinok, amelyekben igény szerint kétszemélyes ágy is kialakítható. A kényelmet egyénileg állítható hűtés-fűtés, 27 colos kijelzők, rakodóhelyek és minibár fokozzák, a gourmet menüt pedig bármikor, kérésre szolgálják fel. 

“A Suite Plus jelentős méretű privát szférát és kényelmet jelent, olyan mint egy szállodai szoba – csak 11 kilométer magasságban” – mondta a Lufthansa vezérigazgatója, Jens Ritter. Az új első osztály 2024-ben debütál a várhatóan akkor szolgálatba állítandó Airbus A350-esek fedélzetén. 

A kiemelt kabinokon túl hatféle ülésből válogathatnak az üzleti osztály utasai: lesz extra hosszú 2,2 méteres ággyá alakítható hely, munkára, laptophasználatra kialakított opció, illetve csecsemővel utazóknak bölcsővel társított ülőhely.

Felhők felett is elsőrangú privát teret kínál a Lufthansa