Life Kovács Miklós 2023. 03. 02.

Életigenlően vidám villanyrobogót terveztek a BMW-nél

A bajor márka kétkerekű divíziójának osztrák tervezői és a Vagabund Moto igen érdekes koncepciót hoztak össze.

A “BMW CE 04 Vagabund Moto Concept” elnevezésű egyedi kétkerekű megvillantja azt a világot, ami a fenntartható, de korántsem szürke közlekedésen alapul. Ebben a világban nagy teret kapnak a kétkerekűek, ami a legtöbb munkába ingázó, városban közlekedő ember számára tökéletes megoldást jelentene, főleg ha radikálisan csökken az autóval utazók száma. 

fotó: BMW Motorrad

Fotó: BMW Motorrad

A stájerországi Graz városában székelő Vagabund Moto főleg BMW-alapokon épít egyedi kétkerekű koncepciókat, így nem csoda, hogy a bajor márka motorgyártó alegysége őket kereste meg egy érdekes ötlettel, amiből végül a formabontó konstrukció, a BMW CE 04-es megszületett. 

Ez a Vagabund második teljesen elektromos hajtású motorja, ami tulajdonképpen egy robogóhoz áll legközelebb, kifejezetten városi közlekedésre tervezve. A városhoz pedig a koncepció szerint nagy hullámokkal kecsegtető tengerpart is jár, hiszen a jobb oldalára szörfdeszka került, ami már mutatja, hogy egy nagyon laza, friss, fiatalos, életigenlő járművet alkottak. 

Életigenlően vidám villanyrobogót terveztek a BMW-nél

A hatást a normál fényszóró elé szerelt kiegészítő fények erősítik, a kör alakú, narancsszínű lámpákba egy-egy szmájli került, az ülés mögé pedig az értékes, de apró tárgyak szállítására alkalmas Pelican 1600 műanyag koffert tettek. Az ikonikus mosolygó arc az első kerékagynál is visszaköszön, közvetlenül a féktárcsa közepén. 

6 fotó megtekintése

Bár  tanulmányról van szó, ez egy nagyon is működőképes konstrukció, 42 lóerős villanymotorral, 130 kilométeres hatótávval és 2,6 másodperces 0-50 km/órás gyorsulással, valamint 120 km/órás végsebességgel. A megfelelő gyorstöltővel 80 százalékos akkumulátorérték 65 perc alatt érhető el, ez pont elég pár hullám elkapásához valahol az Atlanti-óceán partján.

forrás: designboom.com