Life Kovács Miklós 2023. 03. 03.

Jelenleg ez a mobil lövi a legszebb fotókat

Széles körben elismert, szakértői oldal értékelése szerint jelenleg a HONOR Magic5 Pro az a mobiltelefon, amivel technikai szempontból a legjobb, legszebb videókat, fotókat készíthetjük el.

A DxOMark fényképezőgépek mellett mobilkamerákat is értékel, a neten nincs most jobb, megbízhatóbb, objektívebb lista az övéknél. Egyre fontosabb az általuk felállított sorrend, ezt mutatja, hogy a gyártók is előszeretettel hirdetik, ha elérnek egy-egy jobb helyet. 

Ezért komoly fegyvertény, ha egy gyártó az első helyre ugrik, sokak döntésében szerepet játszik a listán elért helyezés. Most a Huawei egyre feljebb törekvő almárkája, a HONOR ért el a csúcsra, a triplakamerás Magic5 Pro készülékkel. A mérések szerint ez az első olyan mobil, ami áttörte a 150 pontos határt, összesen 152 pontra értékelték a képességeit, amivel közeli testvérét a Huawei Mate 50 Prót előzte meg három ponttal (149). 

Jelenleg ez a mobil lövi a legszebb fotókat

A dobogó harmadik fokára kapaszkodott fel az első nem kínai tulajdonú márka, a Google Pixel 7 Pro, ami 147 pontot kapott az összesítésben. A Honor Magic széria a csúcsot jelenti a cég kínálatában, és ezt a modellt most tényleg kiemelkedő jellemzőkkel ruházták fel, nem csak a kamera terén. 

6,73, illetve 6,81 colos képátlóval érhető el a minden irányban ívelt AMOLED kijelzője, ami 2848×1312 pixelen, 120 Hz-es képfrissítéssel működik. Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 processzora 4 nm-es gyártási technológiával készül, így a sebesség is első osztályú, a grafikai megjelenítést pedig egy Adreno 740 chipre bízták. Memóriából 12 GB-ot kapnak a márka legjobbjára pályázó vevők, valamint 256-512GB tárhelyet.

Jelenleg ez a mobil lövi a legszebb fotókat

 A rendszert egy 5100 mAh-s akkumulátor tartja életben, maximum 66 wattos töltéssel. 

A triplakamerás rendszer három darab 50 MP-es szenzorból áll össze, a fő egység f/1.6-os rekeszértékkel működik, ezt támogatja egy 50 megapixeles telefotózásra használható (f/3.0 rekeszértékkel, 3,5-szörös optikai és 100-szoros digitális zoomolási lehetőséggel) és egy 50 megapixeles (f/2) széles látószögű lencse is.

Optikai képstabilizálás, és lézeres autofókusz tesz a képek élességéért, de a tökéletes fotóért dolgozik még 3D ToF-érzékelő, színspektrum-szenzor, valamint villódzásérzékelő is. Videós téren  a Honor Magic 5 Pro képes 4K-videót rögzíteni 60 képkockával másodpercenként, HDR10+ opcióval.