Life Fehér Patrik 2023. 03. 07.

Egy tekercs WC-papírral irányítható ez a videojáték

Nemigen láttunk mostanság ennél bizarrabb videojátékot, de az alapötlet zseniális.

A videojáték-készítőket sosem kellett félteni, ha bizarr, beteg alkotásokról van szó, ugyanis kreativitásuknak legfeljebb a programozók, illetve az a platform szabhat határt, amire készítik játékukat. Ebből a szempontból hálás alapnak mondható a Nintendo Switch játékkonzolja: szemben például az Xbox Series X-szel vagy a PlayStation 5-tel, ez egy saját kijelzővel rendelkező mobil eszköz, melynek kontrollerjében giroszkóp is található.

Ezek lehetővé teszik azt, hogy bárhol játszhassunk vele, akár a WC-n ülve is. És ha már a WC-ben vagyunk, miért ne lehetne a játékvezérlő egy tekercs budipapír – gondolhatták azok a fejlesztők, akik megálmodták a Give Me Toilet Paper! (Adj vécépapírt!) névre keresztelt játékot.

A játékmenet nem bonyolult: egy tekercs WC-papírt kell végignavigálni egy pályán, ahol mindenféle veszélyek leselkednek. Ennek módja azonban egészen ötletes lett: a tekercset ugyanis a kontroller forgatásával lehet a szinteken jobbra, illetve balra vezetni.

Kézzel nem lehet a végtelenségig forgatni a vezérlőt, hiszen kitekeredik a kezünk – itt jön a fejlesztők zsenije: dugjuk egy igazi tekercs WC-papírba az eszközt, helyezzük azt bármilyen alapra, amit a két kezünkkel mozgatni tudunk, és már mehet is a játék.

A Give Me Toilet Paper! biztosan nem lesz világsiker, de a Nintendo Switch-tulajdonosoknak megérhet átszámítva kb. 1600 forintot az egyszerű játék, amit néha bekapcsolhatnak és formabontóan szórakozhatnak vele.

Nyitókép: Getty Images