Az évtizedekig érlelt italoknál már nehéz ízprofilokról áradozni, és megfelelő hőmérsékleten, nyelven végigfutatott kortyok alapján objektíven kimondani, miért kerül egy palack milliókba ezekből az italokból. A válasz maga az idő, a kőkemény munka, amit valaki évtizedeken át gyakorol, hogy végül egy ilyen terméket állítson elő.
A kitartás palackozott, folyékony szobrát ezúttal a Balvenie márka adta meg az arra fogékonyaknak. Davic C. Stewart főzőmester 1962-ben került a céghez, és tavaly, 2022-ben ünnepelte, hogy kerek hatvan éve dolgozik a cégnél. Ennek örömére most palackozták a pályafutása egyik első hordójának tartalmát, így ez jelenleg a legöregebb, és legritkább kereskedelmi forgalomban kapható whisky a márka kínálatában.
Hat évtizedig érlelődött, nemesedett, és ennyi idő alatt kialakult egy páratlan ízvilág. A Balvenie sajtóközleménye szerint levendula, hanga, és páfrány illata határozza meg az ital aromáit, ízében pedig kávé, természetesen a hordónak köszönhetően tölgyfa, és fűszerek keverednek kandírozott naranccsal, ami egyedülálló, őszies összképet eredményez.
Ránézésre a palack egyszerű darab, de a mellékelt elegáns dísztartó már sokkal rafináltabb, arany, sárgaréz, és magas minőségű, kézzel fújt üveg felhasználásával készült
Mindössze 71 palack készül a nemes italból, aminek darabját 145 ezer dollárért, vagyis 52 millió forintért adják.