Life Kovács Miklós 2023. 03. 22.

Egy vodkás szósz kedvéért állt össze két világcég

A maguk területén meghatározó világmárkák, a Heinz és az Absolut Vodka együttműködése érdekes terméket szült, piacra dobták a legelső vodkával ízesített tésztaszószt.

A hír simán elférne az április elsején ledobott átverések között, de esetünkben szó sincs olcsó poénról. A Heinz és az Absolut vodka tényleg megtalálta a közös hangot, és egy formabontó, izgalmas ízzel próbálnak hullámokat kavarni az unalmas tésztaszószok állóvizében.

Az olasz konyha avatott ismerőinek nincs semmi új a vodkás tésztában, a “penne alla vodka” már évek óta ott szerepel a mediterrán ország éttermeinek menüjében, és sokan otthon is elkészítik. Egyszerű tésztaételről van szó, tulajdonképpen a paradicsomszószos olasz tészta pikáns változata.

Egy vodkás szósz kedvéért állt össze két világcég

A vodka csak minimális mennyiségben kerül a paradicsomszószba, és a főzés során ez is elpárolog. A hozzáadott érdekes összetevő segít krémesebbé, selymesebbé tenni a tésztát, és állítólag elmélyíti az ízeket is. 

Igazi világhírre akkor tett szert a recept, amikor 2020-ban Gigi Hadid szupermodell egy Instagram sztoriban megmutatta ő hogyan készíti el egyik kedvenc, egyszerű olasz ételét. 

A képen Gigi Hadid, neki köszönhetően sokan rákaptak a vodkával feldobott tésztára. 

A szupermodellnek 77,4 millió követője van csak az Instagramon, így érthető, hogy miért csapott le a Heinz és az Absolut az ötletre. Egy jól pörgő témára ültek fel, és hiába van szó egy villámgyorsan elkészíthető ételről, az instant változat sikere garantált, mert mindig akad vevő, akinek a 20-30 perces receptekre sincs ideje.

Természetes, hogy a két cég szóvivői heves, virtuális vállveregetéssel dícsérték egymást az innovatív szósz feletti örömükben. Nyilatkozatuk alapján nincs még egy ilyen vodkás szósz a világon, és ez köszönhető annak, hogy a paradicsompasszírozásban 150 éves Heinz tapasztalat és az Absolut prémium hangulata ötvöződött az Angol polcokra 1100 forintért kerülő üvegben.

Forrás: .enfieldindependent.co.uk
Kép(ek) forrása: Heinz