Life Fehér Patrik 2023. 03. 22.

Úgy megrohanták Messit, ahogy a legnagyobb popsztárokat szokták

Hazájának legünnepeltebb embere Lionel Messi, az argentin magánélete megszűnt létezni a világbajnoki cím után.

Rövid időre leállnak az európai bajnokságok, a következő napokban a válogatottak lesznek a sportcsatornák főszereplői a labdarúgást illetően. Lionel Messinek is dolga van, az argentin csapatkapitány haza is utazott, ugyanis március 24-én Panama, 28-án pedig Curacao lesz az ellenfelük egy-egy barátságos meccsen.

A Paris Saint-Germain játékosa egy Buenos Aires-i étteremben szeretett volna vacsorázni, ám a nyugodt lakoma elköltésére nemigen volt lehetősége. A helyiek körében gyorsan híre ment, hogy minden idők egyik legjobb focistája hol eszik, és ugyan nem jelent meg a teljes 3,1 millió fős lakosság az ajtók előtt, a tömeg így is félelmetesen nagy volt. Jól mutatják ezt a helyszínen készült felvételek:

Az óriási lelkesedést Messi mosolyogva vette tudomásul. Aggódnia nemigen kellett a játékosnak, hiszen valószínűleg mindenki csak egy fotót szeretett volna a szinte már félistenként tisztelt sportemberről. Viszont az, hogy ekkora embertömeg ilyen kis helyre zsúfolódik és egymást tapossa, hogy az első sorba kerüljön, még sosem alakult jól.

Hasonló tömegjeleneteket eddig egyébként tényleg csak olyan világsztárok kapcsán tapasztalhattunk, mint Elvis vagy Michael Jackson. Messi iránt egyébként a helyi média is érdeklődik: az MTI szerint a Panama elleni meccsre 130 ezer (!) médiaakkreditációs kérelem futott be, holott a sajtótribünön csak 344 újságíró fér el. A mérkőzés természetesen telt házas lesz, a szurkolók két óra alatt elkapkodták a rendelkezésre álló 63 ezer belépőt.

Forrás: Twitter
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Christian Liewig - Corbis/Corbis/Getty Images