Life Kovács Miklós 2023. 04. 01.

Drága sört dob piacra Elon Musk Cybertruck-stílusú palackban

Limitált szériában kerül eladásra a Tesla által forgalmazott, Németországban gyártott különleges sör.

A vakmerő ötletek kalapjából Elon Musk mindig nagy kedvvel húz elő furcsábbnál furcsább dolgokat. A világ leggazdagabb embere merész, viccecs agymenéseit egyfajta internetes trollként valósítja meg. A Tesla adta már nevét humanoid robothoz ugyanúgy mint vörös alsónadrághoz, de akadt a kínálatban “égetett haj” fantázianevű parfüm is, nem beszélve a háztartásoknak szánt lángszóróról. 

A Tesla tequila már szinte konzervatívnak számít a sok eszement termék között, és most úgy tűnik ez a vonal erősödik tovább, a Tesla első sörének érkezésével.

A Cybertruck stílusát és a német sörfőzési hagyományokat hozták össze egy projekt erejéig (fotó: Tesla)

A Cybertruck stílusát és a német sörfőzési hagyományokat hozták össze egy projekt erejéig (fotó: Tesla)

A gyártó ugyanis hivatalosan is bejelentette a GigaBier elnevezésű sör forgalmazásának kezdetét, hol máshol mint az Elon Musk által birtokolt Twitter felületén. A termék érkezését már 2021-ben bejelentette Elon Musk a Berlin Gigafactory nyitóbuliján, a Giga Fest eseményén. 

A bajor tisztasági törvény (Reinheitsgebot) IV. Vilmos bajor herceg által 1516-ban kiadott rendelete szól arról, hogy a sör csak három összetevőből állhat, nevezetesen vízből, árpamalátából és komlóból. A törvényt 1871-ben egész Németországra kiterjesztették, és egészen 1987-ig volt érvényes. 

A limitált szériában készülő sör egyfajta tisztelgés a németek, és a német sörfőzés előtt. A közleményben is említik, hogy a Cybertruck stílusát akarták összehozni az ötszáz éves bajor tisztasági törvénnyel. Így ez az ital tényleg konzervatív darab, egy átlagos pilzeni típusú, 5 százalékos ABV értékű sör, malátából, Cyberhops elnevezésű komlóból, vízből és sörélesztőből. 

Íme a dizájnos üveg, aminek tartalma tulajdonképpen egy átlagos, bajor lager sör, csak ezt 400 forint helyett 34 000 forintért árulják

Íme a dizájnos üveg, aminek tartalma tulajdonképpen egy átlagos, bajor lager sör, csak ezt 400 forint helyett 34 000 forintért árulják

Jelenleg csak egyfajta kivitelben kapható, stílusos fekete palackokban, amelyek a Cybertruck geometriai formáit idézik meg. Egyszerre egy három darabos pakk rendelhető, a sörök világában elég húzós áron, a három 0,33 literes sörért ugyanis 34 ezer forintot kell fizetni a Tesla webshopjában (sajnos Magyarországra még nincs szállítás, pedig a First Class szerkesztősége rendelt volna). 

 
Forrás: Tesla
Kép(ek) forrása: Tesla