Life Kovács Miklós 2023. 04. 17.

Fillérekből épült csodahely Pécs mellett

A kellemes utazáshoz, kiránduláshoz mindig kell egy jó apropó, amiből Pécs környékén rengeteg akad, többek között egy zseniális helyre felszerelt hinta.

Egy jó ötlet mindig többet ér az izzadságszagú erőlködésnél, és ha turizmusról van szó, akkor a kreativitás, a stílus mindig nyerő lapokat jelent. Ezt bizonyítja egy ismeretlenek által elkészített hinta Pécs környékén. Ebben a projektben nem volt milliárdos költségvetés, csupán pár méter lánc és egy erős deszka kellett hozzá, no meg a fenyőfa és a panoráma, ami egyedi és megismételhetetlen keretet ad az egésznek. 

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Adrienn Pálfi (@p.adri94) által megosztott bejegyzés

A helyszín a Pécs környékén található Flóra-pihenő, pontosabban annak szomszédsága. Itt, 404 méter magasan található az Instagram-bejegyzések alapján is népszerű fotóhelyszín, ahonnan megcsodálhatjuk Pécs keleti városrészeit, valamint a Kelet-Mecsek hegyvonulatait, mint például a Zengő vagy a Hármashegy.

A csodahelyek.hu leírása szerint könnyen megközelíthető a hinta: “Pécs belvárosából a Dömörkapu irányába vezessünk, ahol a régi pécsi vidámpark előtti parkolóban hagyhatjuk autónkat. Innen egy kis ösvényen, egy kellemes 3-4 perces sétával érünk a pihenőhöz.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@dlmtt_35mm által megosztott bejegyzés

A bama.hu újságírói megkeresték a a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Biokom NKft. igazgatóságát is, akinek őrei rendszeresen felügyelik a Mecseket. A szakértők szerint szerencsére a fekete fenyőre kötött hinta nem veszélyeztet semmilyen növényt, de azért megvizsgálják, hogy ne tegyen kárt a természetben. A Biokom is válaszolt: ők sem tudnak a hinta kitalálójáról semmit. Szerencsére az engedély nélküli hintát nem távolították el a hatóságok, így a szép tavaszi időben bárki útba ejtheti, ha Pécs környékén jár.

Forrás: csodahelyek.hu
Kép(ek) forrása: Getty Images