Life Kovács Miklós 2023. 04. 17.

Ismert milliárdosokat képzelt nyomornegyedbe egy művész

Mióta pörögnek a mesterséges intelligenciával készült élethű fotók, azóta a híres, gazdag embereket már minden elképzelhető élethelyzetben ábrázolták.

A képalkotásra tervezett mesterséges intelligencia ma már bármit megrajzol nekünk, ha tudjuk a megfelelő parancsszavakat. Bárkit elképzelhetünk bárhol, az algoritmus megalkotja nekünk a fejünkben létező jelenet fotóit. 

Rengeteg alkotó kezdett el ezzel játszani, és aki nagy elérésre vágyott, az természetesen ismert embereket, arcokat használ a képekhez, hiszen így mindenkinek leesik a poén, éljen bárhol a világon. Hálás téma a világ leggazdagabb embereivel kísérletezni, Bill Gates, Elon Musk, Donald Trump, Jeff Bezos ábrázata minden internetező számára ismert. 

Tudjuk, hogyan jelennek meg a média előtt, ismerjük a stílusukat, ezért is érdekes, amit egy indiai művész, Gokul Pillai művelt velük. A Gettómilliomos című moziból ihletet merítve, a Midjourney képalkotó szolgáltatást használva tipikus, nyomornegyedben tengődő fazonokat varázsolt az általában nyakkendőben, makulátlan öltönyben látható milliárdosokból. 

A művész a Daily Mailnek úgy nyilatkozott, hogy a képeket két nap alatt készítette el.

Forrás: Gokul Pillai/Instagram
Kép(ek) forrása: Gokul Pillai