Life Fehér Patrik 2023. 04. 21.

Elloptak 1,6 tonna aranyat egy reptérről, egyelőre nem találják

Egyre többen keresik a közel 36 milliárd forintot érő zsákmányt.

Sokan igencsak vakarhatják a fejüket Kanadában, élen a torontói Pearson Nemzetközi Repülőtér vezetőivel, ugyanis elloptak innen 1630 kg feldolgozatlan aranyat. Az nem tiszta, hogy rudak vagy lapok formában haladt át a ország legnagyobb repterén a szállítmány, az azonban biztos, hogy a rakomány értéke forintban kifejezve 35,9 milliárd.

Az ügyről a Sky News beszámolója szerint nem tettek közzé sok információt. Annyit lehet tudni, hogy egy biztonságosnak vélt helyiségben tárolták a nemesfémet, amíg az a továbbszállításra várt, ekkor tűnhetett el a kicsinek nem mondható kincs. A méreteket tekintve a hatóságok úgy vélik, a lopáshoz egy teherautóra mindenképp szüksége volt az aranyat eltüntetőknek, valamint egy jól megszervezett tervre is, vagyis eléggé úgy tűnik, hogy valamilyen bűnszövetkezet áll az ügy mögött.

Kanada legforgalmasabb reptere a torontói Pearson, évente 12,7 millió utas fordul meg itt (Kép: Steve Russell/Toronto Star via Getty Images)

Kanada legforgalmasabb reptere a torontói Pearson, évente 12,7 millió utas fordul meg itt (Kép: Steve Russell/Toronto Star via Getty Images)

Miközben a hatóságok, élükön immár a kanadai királyi lovasrendőrséggel együtt keresik a bűnözőket, az elkövetők még nem örülhetnek felhőtlenül a zsákmánynak. Pénzzé ugyanis csak akkor alakíthatják az aranyat, ha be tudják olvasztani azt, ugyanis a rudakon, illetve a lapokon alapesetben rengeteg olyan információ szerepel, melyekből könnyen kideríthetnék a kereskedők, hogy a holmi lopott.

Forrás: Sky News
Kép(ek) forrása: Getty Images