Life Kovács Miklós 2023. 04. 23.

Leszámol a pornóval a népszerű képmegosztó, az Imgur

A Reddit oldalán előszeretettel használt képmegosztó, az Imgur a tisztulás útjára lép, legalábbis a pornóképeket tekintve.

2009-ben alapították az Imgur nevű médiamegosztó szolgáltatást, ahova javarészt fotókat, mémeket, GIF-eket töltenek fel a felhasználók. Eddig teljes volt a spektrum, bármit benyelt a rendszer, legyen szó akár szigorúan felnőtteknek szóló pornófotókról.

A szolgáltatás az egyik legkedveltebb a szegmensben, 2016-ban ez volt a 16. legnépszerűbb oldal az Egyesült Államokban, és az előfizetős szolgáltatásokkal, hirdetéssel még profitot is termelt. Ahogy teltek az évek, az Imgur egyre vesztett népszerűségéből, és 2021 elején túladtak rajta, majd az alapító Alan Schaaf is elhagyta a cég igazgatóságát. 

Az új vezetés pedig egy tiszta, sallangoktól mentes szolgáltatásban látja a fennmaradás kulcsát, így az összes eddigi tartalmat átnyálazva kiszűrik, és törlik a pornót. Nem lesz külön részleg, kikapcsolható szűrő, mindent eltüntetnek, és a jövőbeni feltöltést is megakadályozzák. 

Emellett kukába dobják az inaktív, régi feltöltéseket, fiókokat is, ami viszont elég komoly veszteség azoknak, akik hasznos információk után kutatnak a neten. Sok fórumbejegyzéshez ugyanis ilyen, Imgur felületre feltöltött fotók adták az illusztrációt, legyen szó főzésről, vagy autószerelésről. Mostantól ezekben csak a semmibe vezető link hibaüzenete lesz majd látható.

Forrás: TheVerge
Kép(ek) forrása: Getty Images