Life Fehér Patrik 2023. 04. 27.

Vége a várakozásnak, visszatér a Black Mirror

Többéves kihagyás után a hatodik évaddal folytatódik a Netflix sikeres sorozata.

2019 óta csend honolt a Black Mirror (Fekete Tükör) című sorozat körül: az ötödik évad premierjét követően nemigen jöttek hírek se az alkotók, se a Netflix háza tájáról az esetleges folytatást illetően. Nem játszott a kezükre a koronavírus-járvány sem. Egészen 2022 májusáig kellett várni az első hírfoszlányokra, melyek a folytatásról számoltak be.

Ezt a sorozat hivatalos Twitter-oldalának feléledése követte ezen a héten, a Netflix pedig közzé is tett egy előzetest, melyben világsztárok hada villan meg. Olyan nevek bukkannak fel a rövid trailerben, mint Salma Hayek, Aaron Paul, Michael Cera vagy Himesh Patel.

A videóból kiderül az is, hogy már csak júniusig kell várni a hatodik évadra, ami öt epizódból fog állni – ez kettővel több, mint amennyiből az ötödik szezon állt. A látottak alapján ugyanarra a disztopikus, sötét világra lehet számítani, amit megszokhattak a nézők a sorozattól és annak alkotójától, Charlie Brookertől.

Salma Hayer a Black Mirrorban

Salma Hayer a Black Mirrorban

Brooker szerint ez az évad a sorozat történetének “eddigi legkiszámíthatatlanabb és legváratlanabb” szezonja lesz. Emellett utalt arra is, hogy az eddigi modell helyett, ahol minden rész egy-egy különálló történet volt, az új évad részei között számíthatunk valamiféle kapcsolatra – azt azonban Brooker nem árulta el, pontosan mire is.

A Black Mirror egyébként nem a Netflix “találmánya”: a sorozat még 2011-ben indult el a brit Channel 4 tévécsatornán, majd két évad után megvette a jogokat a streamingszolgáltató.

Forrás: Variety
Kép(ek) forrása: Netflix