Life Kovács Miklós 2023. 05. 02.

Felkerült a Super Mario-film a Twitterre, órákig nem vették észre

Mióta Elon Musk megvette a Twittert, az internet legfontosabb üzenőfalán komoly változások jöttek, ami több esetben érdekes hibákhoz vezetett.

Mióta Elon Musk személyesen próbálja irányítani a külföldön igen népszerű közösségi oldalt, a Twittert, viharos idők járnak a szolgáltatás háza táján. Hirtelen változások, hibák, tömeges kirúgások, gyerekes trollkodások kora köszöntött be. 

A kirúgásoknak köszönhetően nem túl alapos az új funkciók bevezetése. Most például a hosszú videóformátum éles próbája bosszulta meg magát. A felhasználók rögtön megpróbálkoztak a legősibb csalással, egy friss, még kizárólag moziban elérhető film feltöltésével, ami teljesen illegális, és a legtöbb értelmes videós szolgáltatónál az ilyenekre azonnal le is csapnak a jelenséget figyelő algoritmusok. 

Képernyőmentés a Super Mario Bros.: A film című mozi feltöltéséről, ez egy nap alatt 9,1 millióan nézték meg ingyen. (fotó: Twitter)

Képernyőmentés a Super Mario Bros.: A film című mozi feltöltéséről. Ezt egy nap alatt 9,1 millióan nézték meg ingyen (fotó: Twitter)

Nem úgy a Twitteren, ahol órákig fenn maradnak az ilyen feltöltések. A Super Mario-filmet több fiókba is felrakták, a hosszú videóformátumnak köszönhetően csupán két részre vágva, és a képernyőmentések tanúsága szerint 8-9 millióan el is indították a törvénytelenül felpakolt alkotást.

Azóta már az Avatar második része is felkerült, és amíg nem sikerül épkézláb szoftveres védelmet kiépíteni, addig az ilyen mozik csak szaporodni fognak a platformon. 

Ilyen egy újabb, forradalmi újításokkal tűzdelt nap Elon Musk Twitter-birodalmában.