Life Hirdetés 2023. 05. 03.

Nem ismer határokat az ASUS ultrakompakt újdonsága (x)

A Zenbook S 13 OLED fenntartható kialakítással és modern megoldásokkal mutatja az irányt.

A laptopgyártók nem csak a legerősebb és legjobban felszerelt jelzőkért vetekednek egymással, hanem a kategória mivoltából adódóan évről évre egymásra tudnak licitálni a súly és a kompakt méret terén. Az ASUS nagy szakértője a vékony és könnyű laptopoknak, hiszen kis túlzással az összes Zenbook-modellre rá tudnánk sütni ezeket a jelzőket, persze csak akkor, ha előtte nem ismertük a 2023-as Zenbook S 13 OLED-et.

A már hazánkban is megvásárolható újdonság ugyanis nemcsak a valaha készült legkörnyezetbarátabb Zenbook címét vette birtokba, hanem a világ legkönnyebb 13 hüvelykes, OLED kijelzős laptopjának is büszkén nevezheti magát. Az UX5304 kódnéven debütáló újdonság alig 1kg-ot nyom a mérlegen és mindössze 1 cm vékony, miközben ez az erején és felszereltségén egyáltalán nem látszik.

Nem ismer határokat az ASUS ultrakompakt újdonsága

Lenyűgöző OLED kijelző

Az ASUS elsők között hozta el hazánkba az OLED kijelzős laptopokat és néhány év alatt népszerűvé is tette őket. Az OLED technológia már ismerős lehet a televíziókból és okostelefonokból, és ha egyszer egy laptopban is megtapasztaljuk, akkor soha többet nem szeretnénk majd hagyományos, IPS-paneles megoldáson dolgozni vagy szórakozni. Az átlagos kijelzőkhöz képest az ASUS Lumina OLED kijelzői magával ragadó vizuális élményt nyújtanak köszönhetően a Dolby Vision és DisplayHDR True Black 500 tanúsítványoknak, a mozis minőségű DCI-P3 színskála 100%-os lefedésének és a professzionális munkákhoz elvárt Pantone-hitelesítésnek.

Az OLED-panelek ráadásul az alacsonyabb károskékfény-kibocsátásnak köszönhetően kevésbé terhelik szemeinket, így a hosszú munkaórák után nyugodtan élvezhetjük a filmeket és sorozatokat a csodás kijelzőn. A 13,3 hüvelykes kijelző 16:10-es képarányú, így kompakt méretéhez viszonyítva nagy munkateret biztosít. A vékony kávák ellenére a kijelző felett egy Full HD-s webkamera is elfért, mely támogatja a biztonságos arcfelismeréssel működő Windows Hello bejelentkezést, így védve a személyes adatainkat.

Nem ismer határokat az ASUS ultrakompakt újdonsága

Ultrahordozható teljesítmény

Az ASUS Zenbook S 13 OLED az ultrakompakt méretek ellenére a legmodernebb hardverekkel érkezik, hiszen a 13. generációs Intel® Core™ i7-es processzor elődjeinél nagyobb teljesítményre és hatékonyabb energiafelhasználásra képes, mellé pedig 16GB RAM és 1TB villámgyors SSD tárhely került. Ez a kombináció nem csak az általános munkára kínál elegendő erőt, hanem az olyan erőforrás-igényesebb feladatokkal is megbirkózik, mint például a képszerkesztés vagy videóvágás, sőt akkor sem kell kétségbe esnünk, ha játszani támadna kedvünk.

Az 1 cm vékony ház annak sem szabott határt, hogy minden fontos csatlakozót megtaláljunk a gép két oldalán. A sokoldalú Thunderbolt 4-es USB-C portokon nem csak tölteni tudjuk a gépet, hanem rengeteg kiegészítőt és több monitort is csatlakoztathatunk hozzá. A 3,5 mm-es jackcsatlakozóval kedvenc fülesünket sem kell mellőzni, a hagyományos USB-A és HDMI 2.1 portok pedig bármivel kompatibilissé teszik az ASUS újdonságát.

Nem ismer határokat az ASUS ultrakompakt újdonsága

Célkeresztben a környezetvédelem

A fejlesztések megkezdésekor a kompakt forma és a mindennapokra elegendő erő mellett a fenntarthatóság volt a harmadik kulcsszó. Nem is csoda, hogy az új Zenbook S 13 OLED a valaha készült leg-környezetbarátabb Zenbook, és ennek csak pozitív tulajdonságaival találkozhatunk. A kerámiához hasonlítható felülettel rendelkező bazaltszürke (Basalt Gray) és éjkék (Ponder Blue) színeket egy különleges eljárással varázsolják a fedlapokra, mely nem igényli nehézfémek, erős savak vagy szerves vegyületeket használatát.

A hangszórók és a billentyűsapkák óceánból és más forrásokból újrahasznosított műanyagból készültek, a masszív alumínium háznál pedig szintén használtak újrahasznosított fémeket. Ugyanez elmondható a csomagolásról is, mely 100%-ban újrahasznosítható és alapvetően már újrahasznosított papírból készült, valamint a leírás szerint hajtogatva még laptopállványként is használható.

Az ASUS Zenbook S 13 OLED nem egy szempontból világelső, megkönnyíti a mindennapokat és utat mutat egy fenntarthatóbb jövő irányába.

Forrás: ASUS
Kép(ek) forrása: ASUS