Life Kovács Miklós 2023. 05. 04.

Bor ihlette gin gyártásába fogott Emma Watson

Emma Watson a családja borászati tudására építve adja nevét egy új, érdekes gin mellé, ami a borgazdálkozás melléktermékeiből készül.

A Harry Potter-filmekkel világsztárrá váló Emma Watson színésznő bejelentette, hogy elindítja saját ginmárkáját, a Renais-t, amelyet testvérével, Alex Watsonnal közösen készít. A bejelentésre a Financial Times-nak adott interjúját követően került sor, amelyben Watson részleteket osztott meg arról, hogyan adott inspirációt a szeszgyártáshoz a család borászati vállalkozása.

Emma Watson talán új a gin világában, de a családja nagy múltra tekint vissza a francia borászatban. A testvérpár édesapja, Chris három évtizeddel ezelőtt telepítette a Watson család első szőlőtőkéit Franciaországban. A kezdeti nehézségek után komoly sikereket ért el, elnyerte a Medaille d’Argent díjat, majd ő lett a Chablis bortermelő régió nagykövete az Egyesült Királyságban. Emma bátyja, Alex egy évtizeden át dolgozott az italiparban, többek között az italóriás Diageónál.

A Watson testvérek. (Fotó: Renais Gin)

A Watson testvérek. (Fotó: Renais Gin)

Erre a háttérre támaszkodva a Renais Gin gabonafélék helyett a borászati folyamat melléktermékeit felhasználva készül. A márka szerint “újrahasznosított francia préselt szőlőhéjakból és borseprőből”, amelyek egy része a családi szőlőültetvényről származik. Ehhez jön a lényeg, az ízprofil javát adó természetes összetevők, préselt Grand Cru szőlővel és olyan fűszerekkel, mint a hársfavirág, a kökénybogyó, az akácméz és természetesen a boróka.

A terméket átjárja a természetbarát jelleg, minden hulladékból, újrafelhasználva készül, minimális, vagy inkább nulla szén-dioxid-kibocsátással. A lepárlóüzem például napelemekkel (is) üzemel, a gin pedig lebomló gombákból készített csomagolást kap. A fenntarthatóság jegyében tömeggyártás sem lesz, az első szériában 4000 üveg Renais Gin keres majd gazdát palackonként 19 ezer forintnak megfelelő áron.

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Getty Images, Renais