Life Kováts Olivér 2023. 05. 05.

Méhek szabotálták egy repülőgép felszállását

Órákon át vártak az utasok arra, hogy a társaság elhárítsa a méhhelyzetet.

Kismillió okból késhet egy repülőjárat, az amerikai utasokat azonban egészen szokatlan körülmények várakoztatták meg a houstoni repülőtéren – számolt be a KPRC 2 Houston.

Több órát késett szerda délután a Delta ottani járata, miután az Atlantába tartó gép egyik szárnyára egy méhraj telepedett le. A légitársaság később megerősítette, valóban a méhek jóllétéért aggódva késleltették a repülőgépet, továbbá a személyzet arról is meg akart győződni, nem sérült-e meg a szárny a méhek eltávolítása közben. Végül a „méhhelyzetet” a hajtóművek bekapcsolása oldotta meg – az utasok szempontjából valószínűleg jobb lett volna, ha kapásból ezzel kezdik, nem pedig több órán át várakoztatják őket.

A Delta 1682-es, Houston-Bushból Atlantába tartó járata ma délután késett, miután egy barátságos méhcsoport nyilvánvalóan szakmázni akart a repülőgépünk szárnyaival, minden bizonnyal azért, hogy megosszák a legújabb információkat a repülőtér repülési körülményeiről

– jegyezte meg laza hangvételű közleményében a társaság.

Hozzátették, ez a fajta rajzás ritka, de nem példa nélkül jelenség, viszont bármilyen kültéri tereptárgyon előfordulhatnak, ahol olyan az éghajlat és a környezet, ami mellett a méhek a természetben is megjelennek.

Anjali Enjeti atlantai újságíró is az ominózus, méhek által megszállt gépen tartózkodott, és a Twitteren gyakorlatilag élő szöveges hírfolyamban közvetítette az eseményeket, képekkel és videókkal is illusztrálva azokat:

Forrás: KPRC 2 Houston
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Camilo Freedman/SOPA Images/LightRocket/Getty Images