Life Kováts Olivér 2023. 05. 09.

Ezt a sikert nem néztük ki a Facebook atyjából

Élete első dzsúdzsucu-versenyén vett részt a hétvégén Marc Zuckerberg, a Facebook alapítója. Nem is távozott üres kézzel.

Több UFC-bajnok elismerését is kivívta Mark Zuckerberg: a Facebook alapítója ugyanis május 6-án, múlt hét szombaton először vett részt brazil dzsúdzsucu-viadalon, ráadásul nem szerepelt eredménytelenül. Két kategóriában is indult a milliárdos techguru, az egyikben arany-, a másikban ezüstérmet szerzett.

Zuckerberg a koronavírus-járvány idején kezdett el érdeklődni a küzdősportok iránt, végül az edzések során a brazil dzsúdzsucu szerelmese lett. A kaliforniai eseményen Dave Camarillo fekete öves mester csapatát, a Guerilla Jiu-Jitsut képviselte – az eredményeiről a 38 éves üzletember hol máshol, mint a Facebookon számolt be:

A szintén a Meta égisze alá – akár úgy is mondhatnánk, hogy a Metaverzumba – tartozó Instagramon pedig időnként megoszt egy-egy rövid részt az edzéseiből:

Zuckerbergnek rengetegen gratuláltak a bejegyzése alatt, köztük profi MMA-harcosok is. Az UFC bajnokai, Israel Adensanya, Brandon Moreno és Alexander Volkanovski is elismerték az üzletember sportteljesítményét, sőt, az ausztrál Volkanovski egyenesen „legendának” nevezte Zuckerberget.

Forrás: Man of Many, MMA Junkie
Kép(ek) forrása: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Getty Images