Life Kovács Miklós 2023. 05. 10.

Rájött a Bermuda-háromszög rejtélyére egy tudós

Dr. Karl Kruszelnicki ausztrál kutató már évek óta tudja a titkot, de a felfedezése annyira földhözragadt, hogy a rejtélyek kedvelői pont ezért nem is törődnek vele.

A legtöbb misztikum mögött valamilyen banális, egyszerű megoldás rejtőzik, és Dr. Karl Kruszelnicki szerint ez a Bermuda-háromszög esetén sincs másként.

A terület neve az Atlanti-óceánon repülőgépek és hajók különös eltűnéséről vált ismertté. Az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentációk hiányossága miatt sokan paranormális és természetfeletti jelenségekben, vagy éppen földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eseteket, de született számos tudományos alapokon nyugvó magyarázat is. A tudós meglátása szerint azonban valószínűleg semmiféle természetfeletti erő nem játszik közre a repülőgépek és hajók titokzatos eltűnésében – írja cikkében a Mirror.

Dr. Karl Kruszelnicki aki szerint nincs rejtély a Bermuda-háromszögben (Fotó: Fairfax Media -Getty Images)

Dr. Karl Kruszelnicki, aki szerint nincs rejtély a Bermuda-háromszögben (Fotó: Fairfax Media-Getty Images)

A kutató szerint a Bermuda-háromszög balesetei az emberi tényezőknek és a rossz időjárásnak köszönhetőek, szó sincs földöntúli erőkről. A terület az Egyenlítő közvetlen közelében helyezkedik el, itt gyakoriak a trópusi viharok, és mivel sok hajó járt erre a XX. században, így volt baleset is bőven. A tudós rámutatott: a Bermuda-háromszögben és a világ más részein történt eltűnések számában nincs nagy különbség, az amerikai parti őrség szerint a Bermuda-háromszögben nagyjából ugyanannyi az eltűnések, balesetek száma, mint az óceán bármelyik más, járművek által használt területein. 

Legendás hírnevet a II. világháború után kapott a térség, de ezek alapjait nem jól dokumentált esetek, hanem irodalmi művek, újságcikkek adták.

Forrás: Unilad
Kép(ek) forrása: Getty Images