Life Hirdetés 2023. 05. 15.

7 fontos tipp: ezt tegyük a betegítő stressz ellen (x)

Rohanó világunkban folyamatosan jelen van a stressz, akármennyire is szeretnénk, nem tudjuk teljesen elkerülni, hiszen rengeteg feszült szituációval találkozunk nap mint nap. Egy kiabáló főnök, egy pletykálkodó munkatárs vagy éppen a reggeli dugó még stresszesebbé tehet minket…

Harckészültségbe helyezi a szervezetet

A stresszt okozhatja bármi, ami bizonytalanságot vagy feszültséget kelt. Például biztosan nagyon idegesek leszünk, ha reggel a dugóban ülünk, és fogalmunk sincs arról, hogyan érünk be időben a munkahelyünkre. A feszültségünket tovább fokozhatja, ha magunk előtt látjuk a főnökünk ideges arcát, és biztosak vagyunk abban, hogy napközben valamilyen pluszfeladattal fogja megtorolni a reggeli késésünket. A stressz egy válaszreakció, amelyet a bizonytalanságérzet és az aggódás idéz elő. Harckészültségbe helyezi a szervezetet, emiatt szaporább lesz a pulzus, emelkedik a vérnyomás és megfeszülnek az izmok.

Betegségeket okozhat a túl sok feszültség

A stresszt nem tudjuk elkerülni, hiszen az életünk része, ám az egészségünk érdekében meg kell tanulnunk levezetni a feszültséget. A huzamosabb ideig fennálló idegesség ugyanis számos betegség forrása lehet. Növelheti a vérnyomást, szív- és érrendszeri problémákat okozhat, elősegíti a gyomorfekély vagy az asztma kialakulását, rossz hatással lehet az alvási szokásainkra, hátfájást is kiválthat és a libidót is csökkentheti.

  1. Mozogjunk minél többet! A sport nemcsak azt gátolja meg, hogy idővel „papamacikká” váljunk, de az örömmel végzett mozgásforma a felgyülemlett feszültséget is segít levezetni.
  2. A túl sok cukor nyugtalanná tehet. Napközben a sok feladat és a folytonos rohangálás miatt gyakran nem jut idő az evésre. Ráadásul stresszes időszakokban előszeretettel választjuk inkább a cukros, szénhidrátdús ételeket. Este jólesik megállni egy gyorsétteremnél, vagy tartalmas és zsíros vacsorát kérni a feleségünktől. A kiegyensúlyozott táplálkozás azonban fontos, éppen ezért mindig szakítsunk időt az étkezésekre, és ne csak naponta egyszer együnk. Ha tehetjük, kerüljük a túl sok cukrot tartalmazó élelmiszereket, mert azok rövid távon sok energiát adnak, ám később kimerültnek és nyugtalannak érezhetjük magunkat.
  3. A kevés alvás nem macsó dolog. Még mindig túl sokan dicsekednek azzal, milyen keveset alszanak, pedig kutatások igazolják, hogy a pihentető, mély alvás elengedhetetlenül fontos a kiegyensúlyozott és egészséges élethez. Ha keveset alszunk és másnap hullafáradtan megyünk dolgozni, sokkal feszültebbek leszünk, amit csak tovább fokoz, hogy a munkánkat sem tudjuk kellő koncentrációval és hatékonysággal ellátni.
  4. A nevetés gyógyít. Ha mindig feszengünk és csak a problémákra koncentrálunk, még stresszesebbé válhatunk. A nevetés azonban gyógyír lehet a túl sok feszültségre, ugyanis nevetés közben az agyban endorfin szabadul fel, ami segít ellazítani a stressztől megfeszült izmokat.
  5. Jó időmenedzsment. Írjuk fel, mivel töltjük egy nap az időnket, és esetleg melyek azok a felesleges dolgok, amelyek csak az időnket pocsékolják. Az utóbbiaktól próbáljunk megszabadulni.
  6. Van, amikor a férfiak is sírnak! Bár azt mondják, hogy a férfiak nem sírnak, de a sírás segít levezetni az érzelmi feszültséget. Nem kell mások előtt könnyekre fakadni, amikor elviselhetetlenül sok a feszültség bennünk: keressünk egy zugot, ahol senki sem lát, és sírjuk ki magunkat.
  7. Néha muszáj csatát veszíteni. Fontos, hogy ki tudjunk állni magunkért, ám azt is meg kell tanulni, hogy vannak olyan szituációk, amelyekben nem érdemes harcolni.

Segíthet a Sedacur forte

A három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte napközben oldja a feszültséget, este pedig segít az elalvásban és nyugodt éjszakai pihenést biztosít. Ez a növényi gyógyszer napközben nem okoz kábaságérzést és nincs negatív hatással sem a koncentrációra, sem az autóvezetéshez szükséges készségekre. Recept nélkül kapható a patikában.

Vény nélkül kapható gyógyszer

Vény nélkül kapható gyógyszer

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Kép(ek) forrása: Phytotec Hungária Bt.