Life Fehér Patrik 2023. 05. 16.

Ingyentévéket oszt egy cég, egy feltétellel

A minőséginek tűnő készülékért egyáltalán nem kér pénzt a gyártója, haszna abból van, hogy reklámokat sugároz a nézőknek egy külön képernyőn.

A tévézés nem olcsó mulatság: a készülékek egyre drágábbak, egy 55 colos, 4K-felbontású készülékért már régóta elkérnek forintban kifejezve hat számjegyű összeget. Ezt a terhet venné le sokak válláról a Telly nevű cég, akik az említett specifikációjú tévéket osztogatnak ingyen. A regisztrációs időszak az Egyesült Államokban már el is kezdődött.

A készüléktulajdonosoknak tényleg nem kell egy fillért sem fizetniük addig, amíg rendeltetésszerűen használják tévéjüket. Ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy tévéjüktől nem vágják el az internetkapcsolatot, így jönnek ugyanis friss hirdetések a képernyő alatti második kijelzőre. Ez a Telly tévéjének kulcsa: a gyártó nem a vásárlókon, hanem a reklámozókon keres pénzt, akik így közvetlenül az otthonokba tudják eljuttatni üzeneteiket, figyelembe véve az adott vevő érdeklődési körét is.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Telly (@itsfreetelly_official) által megosztott bejegyzés

Ez viszont felvet bizonyos adatkezeléssel kapcsolatos aggályokat is, ugyanis a Telly készülékén mikrofon és kamera is található. A gyártó szerint azonban ezek csak akkor lépnek működésbe, ha azt a felhasználó szeretné, például videohívás indításakor. A második képernyő egyébként nem csupán egy fix reklámszalag, megjeleníthetők rajta hasznos adatok, például az időjárás, sporteredmények vagy egyéb hírek is.

Első körben 500 ezer készülék találhat gazdára az Egyesült Államokban a Telly tájékoztatása szerint, melyek piaci értéke darabonként 1000 dollár (339 ezer forint) lenne. A cég alapítója, Ilya Pozin korábban a Paramounttal közösen alapított Pluto TV létrehozásában is részt vett, mely egy reklámokkal tarkított ingyenes streamingszolgáltatás.

Forrás: Telly