Life Erdős Norbert 2023. 05. 26.

Epikus, élőszereplős előzetesen az év legjobban várt játéka

Golden Globe- és Oscar-díjas filmrendezőt kérték fel a Diablo IV élőszereplős előzetesének elkészítésére. Ezek után még jobban várjuk a június 6-át.

A Blizzard nem bízta a véletlenre, a néhány hét múlva érkező játékuk vélhetően utolsó nagy előzeteséhez nem mást kért fel rendezőnek, mint Chloé Zhaót, aki olyan filmekért volt felelős korábban, mint A nomádok földje vagy a Marvel Örökkévalók.

A kellően teátrális előzetesben maga a játkos kerül a középpontba, akitől az NPC-k (nem játszható karakterek) várják a segítséget, hogy megszabadítsa őket a gonosz elnyomásától. Ezután simán el tudnánk képzelni egy Diablo-sorozatot vagy -filmet.

 

A Diablo negyedik része június 6-án kerülhet a játékosok kezébe, és indulhat az újabb démonvadászat PC-n, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series X/S platformokon.

A Diablo-sorozat első része több mint 2 millió példányban kelt el világszerte a kilencvenes évek végén. A második rész 2000-ben jelent meg, abból 4 milliót értékesítettek 2001 végére. A Diablo 3 2012-ben jelent meg és abszolút rekordernek számít:

  • Előrendelésben nem kelt még el ennél több PC-játék az Amazonon akkoriban,
  • a megjelenés utáni 24 órában 3,5 millió példány talált gazdára, ami szintén rekordnak számított,
  • az első héten 6,3 millióig futottak az eladások,
  • 2015 augusztusáig több mint 30 millióan vásárolták meg a játékot világszerte.

Vajon lesz ilyen sikeres a negyedik rész?

Kép(ek) forrása: Blizzard