Life Hirdetés 2023. 06. 01.

Mindennek utánajárt az aranyérrel kapcsolatban az edző (x)

Az aranyér olyan téma, amelyről senki sem beszél szívesen, ennek ellenére rendkívül gyakori probléma, amely a nőket és a férfiakat egyaránt érinti. Nem válogat: bárkinek lehet aranyere, kortól és nemtől függetlenül.

Tomi 32 éves edző, aki azért osztja meg a történetét, hogy mások meg tudják előzni az aranyér kialakulását, másrészt tisztában legyenek azzal, mit kell tenniük, ha felfedezik magukon a betegség bármely tünetét.

Az aranyér a fiatalokat is érintheti

„A túlzásba vitt súlyzós edzés miatt lett aranyerem. A feleségemnél a szülés miatt alakult ki. Bevallom, nagyon meglepett, hogy ilyen fiatalon aranyerünk lett, hiszen úgy gondoltam, hogy ez a betegség főleg az idősekre és a pocakos emberekre jellemző. Miközben az interneten kutakodtam, világossá vált, hogy az aranyér egy civilizációs népbetegség” – mondja a 32 éves Tomi.

Tomi összeszedte, amit az aranyérről tudni kell

Tomi rengeteg információt talált az aranyérről az interneten. Csatlakozott pár Facebook-csoporthoz, ahol az azonos problémákkal küzdő emberek osztották meg a tapasztalataikat és a tudásukat egymással.

„Megtudtam, hogy az aranyér kialakulásához az egészségtelen életmódon túl az egészségtelen táplálkozás miatt jelentkező székrekedés, az ülő életmód, az állómunka és a túlzásba vitt súlyzós edzés is hozzájárulhat. Jellegzetes tünetei közé tartozik a végbéltáji viszketés, az égő érzés, a fájdalom és a székletürítés után jelentkező vérzés. Valljuk be, ezek elég sok kellemetlenséget okozhatnak bármikor hétköznap” – sorolja Tomi, akinél főleg a fájdalom és a viszketés jelentkezett.

Ételek, amelyek segíthetnek és amelyeket kerülni kell

„A rostok segítenek a széklet lazításában és a bélmozgások javításában. Megtanultam, hogy az aranyér elkerülésének érdekében olyan étrendet kell tartanom, amely rostban gazdag. Ide tartoznak például a teljes kiőrlésű gabonafélék, a gyümölcsök és a zöldségek. Kerülni kell a fehér kenyeret, a fehér rizst, a csokoládét és a szénsavas italokat” – osztja meg tudását Tomi.

Mozogni kötelező, de nem mindegy, hogyan

„Edző vagyok, ezért számomra a mozgás az életem része. Szerencsére nem kellett teljesen lemondanom a sportról az aranyér miatt, ugyanakkor nem mindegy, milyen típusú mozgásformát választunk. Ha túl sokat ülünk például az irodában vagy az autóban, javasolt időnként felállnunk és járnunk egy kicsit. A megerőltető súlyzós edzések helyett pedig válasszunk olyan mozgásformákat, amelyek javítják a vérkeringést és nem gyakorolnak nyomást a végbél környékére. Kiemelten javasolnám a jógát, az úszást és a pilatest.”

Tomi a Proktis-M termékcsaládot választotta

Tomi végül rájött, hogy az aranyér kezelhető. Az is jó, ha megosztja másokkal is a tapasztalatait, hiszen néha az aranyér kezelése egyszerűbb, mint gondolnánk. Ha időben cselekszünk, otthon is enyhíthetjük a panaszokat. Tominak az internetes csoportokban több készítményt is ajánlottak az aranyér kezelésére, neki a Proktis-M Proktis-M termékcsalád vált be.

„Meglepődtem, hogy a jótékony gyógynövényi kivonatokat és a hialuronsavat micellákba csomagolva tartalmazza. Úgy tudtam, hogy a micellás vizet a nők használják a smink lemosására. Nagyon tetszett, hogy ez a készítmény a modern micellás technológiát, a hialuronsavat és a gyógynövények erejét egyesíti. A micellákban egyenesen a beteg sejtekhez juttatja a segítséget. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, gyorsítja a regenerációt, így segít a gyógyulásban. A feleségem is használta a Proktis-M-et, és mindkettőnknél hatékonyan enyhítette a tüneteket.”

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Kép(ek) forrása: Phytotec Hungária Bt.