Life Kovács Miklós 2023. 06. 11.

Hazudott ovis szintű tetoválása áráról a művész

A tetoválás ma már mindennapos dolog, így csak az extrém alkotásokkal lehet kitűnni a tömegből, de vajon tényleg ez a legjobb módszer a feltűnésre?

Bő húsz éve még csak egyes szubkultúrák ismertetőjele volt a tetoválás, a kivarrott embereket rögtön a “repper-gengszter-rokker” háromszögben helyezték az emberek. Ma már fiatal anyukák, nyugdíjasok, irodai dolgozók, kreatív vállalkozók mind büszkén vállalják az üzenetet hordozó alkotásokat a testükön, tényleg annyira megszokott a tetoválás, hogy a legszebb, realisztikus ábrázolások láttán sem kapjuk fel a fejünket. 

Talán ezért indult el pont az ellenkező irányba Mykhalio egy 21 éves berlini tetoválóművész, aki direkt a négy évesek stílusában dolgozik Nemrég tett közzé egy TikTok-videót egyik legújabb projektjéről, egy absztrakt, firkaszerű mintáról, amelyért az ügyfele állítólag 330 ezer forintot fizetett. 

A csodás alkotás ami mind stílusban, mind árban eltér az átlagtól. (Fotó: TikTok)

A csodás alkotás ami mind stílusban, mind árban eltér az átlagtól. (Fotó: TikTok)

A tetoválás két, sietve összefirkált virágra emlékeztető alakzatból áll, amelyek egy firkált részből erednek, körbe tucatnyi, látszólag összefüggéstelen vonallal megfejelve. Míg egyesek művészi alkotásként jellemezték a tetoválást, mások azt mondták, hogy akkor sem tetetnék ezt a testükre, ha milliókat kapnának érte. Mintha egy 3 éves óvodás első virágrajza volna.

Ráadásul a fiatal tetoválóművész elismerte, hogy a bejegyzésben hamisan megemelte a tetoválás árát, hogy még ellentmondásosabbá tegye azt, és növelje az esélyét annak, hogy a videó vírusként terjedjen. Az Insidernek elmondta, hogy a valódi ár, amit a műalkotásért kért 240 ezer forint körül volt, de úgy tűnik, egyeseknek még ez is túl sok egy ovis rajzért.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Getty Images