Life Hirdetés 2023. 06. 15.

Így előzzük meg a kellemetlen aranyeret (x)

Az aranyér kialakulásában fontos szerepet játszik a rostszegény étrend, az alacsony folyadékbevitel, az egésznapos ülőmunka és a mozgásszegény életmód. Összeszedtük, mire érdemes odafigyelni, hogy elkerüljön minket ez a betegség.

Aranyér esetén időben cselekedjünk

Az aranyér egy olyan, az alfelünket érintő betegség, amelyről senki sem beszél szívesen. A legtöbben annak örülnének, ha sohasem tapasztalnák meg a kellemetlen tüneteit. Gyakran cikinek érezzük és ódzkodunk az aranyérrel kapcsolatos orvosi vizsgálatoktól is, hiszen az érintett területet szégyelljük megmutatni a proktológusnak. Amint felfedezzük az aranyér kellemetlen tüneteit, a végbéltáji égő és viszkető érzést, valamint a fájdalmat, ajánlott minél előbb cselekednünk. A betegség ugyanis kezdetben otthon is jól kezelhető, ám idővel súlyosbodhat, és akár orvosi beavatkozásra is szükség lehet.

Mozogjunk minél többet

Az aranyér kialakulásában gyakran játszik szerepet a rostszegény étrend, az elégtelen folyadékbevitel, az egésznapos ülőmunka, valamint az elhízás és a mozgásszegény életmód. Alakítsunk ki olyan szokásokat, amelyek segítenek megelőzni az aranyeret. Lényeges a rendszeres testmozgás. A sportok közül hatékony lehet a nordik walking, a séta, a pilates, a jóga és az úszás.

Helyes vécézési szokások

Sokat segíthetnek a helyesen kialakított vécézési szokások is. Nagyon fontos, hogy ne ücsörögjünk túl sokáig a mellékhelyiségben, és ne erőltessük a székelést. Az erőlködés ugyanis megnöveli az aranyér kialakulásának kockázatát. A WC-papír helyett használjunk nedves törlőkendőt. A száraz papír ugyanis irritálhatja az érzékenyebb területeket. Vécézés közben rakjunk sámlit a lábunk alá, így hasonló lesz a testhelyzetünk, mintha guggolnánk, ezáltal a széklet könnyebben, erőlködés nélkül távozik.

Együnk sok rostot

Az egészséges étkezési szokások is kulcsfontosságúak az aranyér megelőzésében. Együnk minél több magas rosttartalmú ételt, például zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonaféléket. Kerüljük azokat az ételeket, amelyek székrekedést okozhatnak, mint például a fehér kenyér, a fehér rizs, a csokoládé, a szénsavas italok, az alkohol és a koffein. Napközben igyunk sok folyadékot, főleg vizet, gyógyteákat és rostos italokat.

Micellás technológiával segít a Proktis-M

A Proktis-M kúp és kenőcs micellákba csomagolva tartalmaz hialuronsavat és jótékony gyógynövényi kivonatokat. A Proktis-M modern technológiával készült Proktis-M kúp és Proktis-M plus kenőcs micellái egyenesen a beteg sejtekhez juttatják a segítséget. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, ezáltal gyorsítja a regenerációt és segít a gyógyulásban. A termékcsalád recept nélkül kapható a patikában, tehát nem kell orvossal felíratni.

Így előzzük meg a kellemetlen aranyeret (x)

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL  A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Kép(ek) forrása: Phytotec Hungária Bt.