Life Erdős Norbert 2023. 06. 16.

Most azok figyeljenek, akiknek nincs végtelen mobilnetjük

Nagyon hasznos funkcióval jelentkezik az egyik zeneszolgáltató platform. Akiknek limitált a mobiladatuk, azok most örülni fognak.

Amikor a házibuli kellős közepén áll meg a zene, mert elfogyott a telefonról az adatmennyiség, az bizony ciki, de már van rá megoldás.

Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatója nemrég bejelentette az Offline Mixert, amely teljesen új funkciója a zenestreamelő alkalmazásnak. Ezzel a lehetőség internetkapcsolat nélkül is hallgathatunk zenét, azonban nem csak arról van szó, hogy egy mappába letölthetjük a zenéket a netmentes időszakokra. Az előre letöltött albumokkal vagy számokkal az a baj, hogy macerás őket letölteni, szintén adatforgalmat esznek, és egy idő után unalmassá válhatnak, ha sokszor változik az ízlésünk és a zenehallgatási szokásunk.

Mi a Spotify?

A Spotify egy ingyenesen is használható, kereskedelmi zenestreamelő szolgáltatás, amely másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz elérhetővé a nagyobb lemezkiadók közreműködésével. A Spotify partnere a Sony, EMI, Warner Music Group és a Universal. 2008 októberében vált elérhetővé a nagyközönség számára Svédországban, akkor még Spotify AB néven. Négy év alatt felhasználói tábora 20 milliósra növekedett, ezzel párhuzamosan számos országban és számos informatikai platformon vált elérhetővé. 

Most azok figyeljenek, akiknek nincs végtelen mobilnetjük

Az Offline Mix lényegében egy playlist, amely a közelmúltban legtöbbször hallgatott dalainkat gyűjti össze, és akár meglepetéseket is dobálhat a listára, abból a stílusból, amelyet leginkább hallgattunk a napokban, hetekben. Ez a playlist állítólag három és fél órás is lehet. Az Offline Mix lehetőség csak az előfizetőknek lesz elérhető. Hogy pontosan mikortól lesz elérhető a funkció, meg nem tudni, de Daniel Ek azt ígérte, hogy már nem kell sokat várni.

A YouTube Musicon már évek óta van Offline Mixtape, a Spotify  2020 közepe óta dolgozik hasonlón, amely most, úgy tűnik, elkészült.