Life Kovács Miklós 2023. 06. 21.

Eladó Ryan Reynolds feje, bárki megveheti

Egy teljesen élethű, mozis kellékre licitálhatnak a színész és a Deadpool karakter rajongói.

A Bonhams közelgő, Hollywood-témáju aukciójának köszönhetően most egy rajongó hazaviheti a híres színész, vagyis pontosabban a Deadpool karakter fejét, de szerencsére csak a másolatot. A június 6. óta tartó “Akkor és most” aukción a Deadpool-rajongók a szuperhős első filmes megjelenéséből származó, 2009-es mozis kellékre licitálhatnak, ami bármelyik halloweeni buliban központi darab lehetne.

kép: Bonham’s

kép: Bonham’s

A hiperrealisztikus Ryan Reynolds-kobak a színész életnagyságú fejét formázza, és érdekes célra használtak. A forgatás során ez volt a referenciapont, amivel biztosították, hogy a smink, a sérülések mindig jó helyre kerüljenek a színész arcán az egyes jelenetek között. Ennek a verziónak a történet szerint még nem volt szája, ami a producerek béna döntése volt, akik úgy gondolták, hogy a képregény szerint állandóan pofázó személyisége nem illik a filmhez. Szerencsére Reynoldsnak lehetősége nyílt kijavítani a hibát a későbbi Deadpool-filmekkel.

Végül az ő receptje bizonyult nyerőnek, a 2016-os első rész világszerte 782,8 millió dolláros bevételt termelt. Két évvel később következett a Deadpool 2, amely magasabbra tette a lécet, és néhány millióval többet hozott elődjénél (785,8 millió dollár). 

A szóban forgó tárgy még nem ehhez a szériához tartozik, de azért így is látványos darab. Az aukciót szervező Bonham’s becslése szerint várhatóan 800 ezer forintnak megfelelő összeget is megérhet majd valakinek az árverésen.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Twentieth Century Fox Film Corporation.