Life Kovács Miklós 2023. 06. 23.

Nem vicc, tényleg van lángszórós robotkutya, és bárki megveheti

A lángszórók gyakorlati felhasználása elég szűk, de azért akad pár terület, ahol elképzelhető a hasznosságuk. Na de egy robotkutya hátára szerelve?

Az Egyesült Államokban bárki vehet fegyverboltban olyan sorozatlövésre alkalmas gépkarabélyt, amit a világ józanabb országaiban csupán kiképzett katonák kezébe adnak, de nekik is csak ha nagyon muszáj. Innen nézve nem tűnik őrültségnek, hogy lángszórót is lehet kapni. Igen, azt a palackos fajtát, amit az ember a hátára vesz, majd indul pokolra küldeni pár idegen létformát.

Mert ezek egyébre nem lennének jók, nehéz elképzelni az élethelyzetet, amikor 33 méterre eljutó napalmcsóvára lenne szükségünk. 

Mégis elérhető ez az opció, és bárki szórakozhat vele kedvére 1,1 millió forintnak megfelelő árért:

Ezt még lehet cifrázni, és a Throwflame képes rá. Fogták az egyik kisebb, csupán 9 méteres lángcsóvát lövő modelljüket, és rászerelték egy magától mozgó robotkutya hátára. A szerkezet erősen hasonlít a Boston Dynamics által forgalmazott Spot nevű robotra, de a leírásban nincs említés arról, hogy azonos lenne a típus. 

Bárhogy is, elég félelmetes látvány a magától toporgó, lángszórót hordozó robot, és felmerül a kérdés: ha ilyen védi az udvart, milyen figyelmeztető táblát kell kirakni? Vigyázz, a robotkutyám szenes hullává éget, ha hívatlanul jössz? 

Nem vicc, tényleg van lángszórós robotkutya, és bárki megveheti

Forrás: throwflame.com
Kép(ek) forrása: throwflame