Life Kováts Olivér 2023. 07. 15.

Álomszerű vagyont halmozott fel a világ leggazdagabb kéregetője

Sok kicsi sokra megy: egy indiai férfi koldusként kezdte, az évek előrehaladtával pedig több száz milliós nagyságrendű vagyont gyűjtött össze – és azóta sem hagyta abba a kéregetést.

Kéregetéssel keresi a kenyerét egy indiai férfi, akit a helyi sajtóban már a „világ leggazdagabb koldusaként” emlegetnek. Miközben Indiában sokan néhány száz rúpiáért is hosszú órákat dolgoznak, Bharat Jain naponta 2-2,5 ezer rúpiát, átszámítva körülbelül 8-10 ezer forintot tesz zsebre.

Már évekkel ezelőtt nagyobb ismertségre tett szert azzal, hogy Mumbai forgalmas csomópontjaiban koldulva jelentősebb összeget halmozott fel.

Állítása szerint a nettó vagyona nagyjából 75 millió rúpia, amit forintosítva 305 milliónak felel meg.

Ez az összeg magába foglal egy két hálószobás, körülbelül 50 millió forint értékű lakást, és két üzletet, amiket havi 30 ezer rúpiáért, azaz 120 ezer forintért ad bérbe Thánában. Becslések szerint havonta 60-75 ezer rúpiás bevétele származik csak abból, hogy kéreget: a mostani árfolyamon 245-305 ezer forint közötti összeg kézzelfoghatóan több, mint amennyit a legtöbb indiai alkalmazott hazavihet.

Mint arról a helyi lapok nyomán az Oddity Central beszámolt, Jain azért kezdett el koldulni, mert annak idején nem engedhette meg magának, hogy iskolába járjon, és így próbálta fedezni megélhetését. A gyerekei ugyanakkor nem követték a férfi példáját, ők ugyanis befejezték a tanulmányaikat, és már dolgoznak.

Ugyan anélkül is kényelmes életmódot engedhetnének meg maguknak, hogy naphosszat az utcákat járná, Jain a családja unszolása ellenére a mai napig nem hagyott fel a koldulással.

Forrás: Oddity Central
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Santanu Majumdar/Getty Images