Life Erdős Norbert 2023. 07. 18.

Ezeket kéri a Guns N’ Roses az “öltözőbe” Budapesten

Szerdán robbantja fel a Guns N' Roses a Puskás Arénát; az öltözői kívánságokból pedig kiderül, hogy sokat szelídült az egykor a világ legveszélyesebb zenekaraként számon tartott banda.

Legendás formájában 1992-ben lépett fel utoljára Magyarországon a Guns N’ Roses, és ez a héten újra megtörténik. Ugyan Axl Rose már nem csillog úgy, mint fénykorában, de a rock and roll ilyen szakma, képes felzabálni az embert. Viszont ha visszaemlékszem a bécsi vagy a katowicei koncertjükre (amelyek néhány éve voltak), akkor panaszra itthon sem lesz okunk, a srácok tisztességesen odarakják a show-t.

Ahhoz képest, hogy 1992-ben két és fél órát késtek, a mostani Guns óraműpontos gépezet, profi stábbal, sokkal kevesebb alkohollal és droggal. Ez kiderül a kívánságlistájukból is, amelyet a szerdai koncert előtt adtak le. Míg 17 éve főleg alkohol és más tudatmódosítók szerepeltek az igényeik között, most olyan kéréseik voltak, mint például az, hogy a színfalak mögötti területet alkoholmentes övezetté alakítsák.

Az 1992-es budapesti koncerten elhangzott tőlük egy hazai klasszikus is, amely már a Queent is megihlette:

 

Duff McKagan basszusgitáros egy külön szobát is kért, ahol jógázni tud, mert jelenleg nagyon benne van a Bikram-jógában, amiről egy koncertturné kedvéért sem akar lemondani.

A listán még olyan tételek szereplenek, mint a sajtos pizza és egyéb olasz tészták. Alkohol szempontjából Axl kérése néhány palack Dom Perignon pezsgő, amelynek üvegje durván 100 ezer forintos tétel. De ezt sem a koncert helyszínén fogyasztja, hanem az általuk bérelt házban, ugyanis nem hotelben szállnak meg.

Kapunyitás szerdán 16 órakor lesz, az előzenekar 18 órától a Phil Campbell and the Bastard Sons, utánuk jön a Guns N’ Roses. A GNR ezen a turnén több mint 3 órát játszik, így már 19 óra után színpadon lesznek – közölte a Live Nation koncertszervező.

Forrás: Blikk
Kép(ek) forrása: Getty Images