Life Kováts Olivér 2023. 07. 20.

Lélegzetelállító fizetéssel itt egy szimplának tűnő álommunka

Kevesen gondolták, hogy ennyire egyszerű munkával is kisebb vagyont lehet keresni, amíg egy amerikai család fel nem adott egy álláshirdetést. Abban havi szinten több tízmillióért keresik a megfelelő jelöltet – előny, ha ért a kutyákhoz.

Havonta 127 ezer dolláros, átszámítva több mint 42 millió forintos fizetés ígéretével adott fel álláshirdetést egy Londonban élő amerikai milliárdoscsalád – vette észre a Luxury Launches. Ehhez pedig kis túlzással nincs szükség másra, mint felelősségtudatra, és az sem hátrány, ha a jelentkező szereti a kutyákat. A feladat ugyanis az lesz a leendő kutyadadának, hogy a család négylábú kedvencéről gondoskodjon.

Igen, havi 42, azaz évi 484 millió forintért.

A gázsi láttán nem meglepő, hogy az álommunkának gyorsan híre kelt a TikTokon, majd több mint kétezren jelentkeztek a pozícióra – akkora volt a roham, hogy a családnak el is kellett tüntetnie az állásról szóló posztot a LinkedInről.

Egy kutya gondozásával mesés vagyont lehet keresni a mai világban, mint azt a mellékelt ábra mutatja. (Illusztráció: Lourdes Balduque/Getty Images)

Egy kutya gondozásával is mesés vagyont lehet keresni a mai világban (Illusztráció: Lourdes Balduque/Getty Images)

Ami a munkaköri leírást illeti, Knightsbridge jómódú negyedében élve a kiválasztottnak játéknapokat kell szerveznie, kapcsolatot tartania az élelembeszállítókkal, és nemcsak az állatorvossal kell időpontokat egyeztetni, de a kutya egészségi állapotáról igencsak részletes nyilvántartást kell vezetnie.

„Mindenki hirtelen kutyadada akart lenni. A hozzá kapcsolódó fizetés egyenesen hallatlan. Még állatorvosként is nehéz lenne ennyit keresni”

– kommentálta a történteket az egyik munkaerő-közvetítő cég toborzási munkatársa.

„Ha a pénz nem számít, az emberek a legjobbat akarják, az ember pedig a maximumot nyújtj a legjobb fizetésért. Ha holnap Monacóba akarnak utazni, akkor egy magánrepülőn indulnak útnak a kutyákkal együtt” – tette hozzá.

Forrás: Luxury Launches
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Mario Tama/Getty Images