Life Kovács Miklós 2023. 07. 24.

Százmilliókat érintő bejelentést tett Musk, óriási változás a Twitternél

Úgy tűnik, Elon Musk és a Twitter története újabb érdekes fejezethez érkezett. A jelek szerint a világ leggazdagabb embere kész elbúcsúzni a kis kék madártól.

Nagyjából 350 millió felhasználóval rendelkezik jelenleg a Twitter, ami Elon Musk felvásárlása óta csetlik-botlik: csökkennek a bevételek, bukással végződnek a frissítések, fiaskónak bizonyulnak az átgondolatlanul bevezetett új ötletek. 

Ráadásul itt a nagy ellenfél, a Meta/Facebook által útnak indított Threads, ami gyakorlatilag ugyanazt ígéri, mint a Twitter, csak kiszámíthatóbban, nyugodtabb felhasználói élménnyel. Össze is szedett már 117 millió felhasználót, tehát a Twitternél van miért aggódni. 

Elon Musk viszont nem ült tétlenül. Úgy gondolta, ha a Twittert nem tudja megreformálni, akkor inkább lecseréli az egészet. Régóta dédelgetett álma egy új koncepció alapján működő közösségi oldal, amit egyszerűen csak “X”-nek nevezett el. 

Ez a Twitter jövője, az X, a mindent tudó applikáció, ami az előzetes nyilatkozatai alapján a kínai WeChat mintáját követné, ahol az üzenetküldés mellett erős lábakon áll a fizetési szolgáltatás, valamint az online piactér is. 

A változásról saját Twitter-fiókjában értesítette a közvéleményt: “Hamarosan búcsút veszünk a Twitter márkától és fokozatosan az összes madártól” – írta bejegyzésében, miközben a cég vezérigazgatója a Twitter-főhadiszállásra vetített hatalmas X-logóról tett fel fotót. 

Az biztos, hogy a Twitter mögötti cég nevét már X Corpra cserélte le, tehát lehet, hogy ezt a kijelentését most komolyan kell venni.