Life Erdős Norbert 2023. 08. 09.

A nyár legizmosabb hétvégje volt a Balatonnál

Ennyi izmos ember minden évben csak egyszer gyűlik össze a Balatonon, szóval ha nem voltál a helyszínen, most bepótolhatod.

Már 11. alkalommal gyűlt össze a testépítés és az erősport színe-java augusztus első hétvégéjén a Scitec Muscle Beachen Siófokon. A kaliforniai “izomstrand” inspirálta esemény a 2010-es évek óta az egyik fontos hazai eseménye a sportágnak. A látogatók 2 napon keresztül tudnak versenyezni, edzeni, szórakozni és találkozni a testépítés legkiemelkedőbb nemzetközi és magyar alakjaival.

Az izmok fesztiválján az alábbi programok közül választhatott, aki elég erősnek érezte magát:

  • Magyarország első számú súlyzósedzés-központú tömegsportja, a Scitec Power Challenge
  • Scitec Raw fekvenyomó- és felhúzóbajnokság
  • Erősember és kamionhúzó Kupa
  • Mr. és Ms. Muscle Beach bikinis, physique- és tehetségkutató fitneszverseny

“A Make a Difference szlogenen keresztül az edzőtermi edzést életvitelszerűen űző közönséghez szólunk, arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek, és a sport által megszerzett elhivatottsággal, alázattal és céltudatossággal másokat is inspiráljanak. Több mint 25 éve dolgozunk a súlyzós edzés népszerűsítésén: sportolókat szponzorálunk, versenyeket szervezünk, edukálunk, és lehetőséget teremtünk a példaképekkel való találkozásra olyan eseményeken, mint a Muscle Beach”

 – mondta Nagy Szabolcs, a Scitec Nutrition marketingvezetője.

A korábbi évekhez hasonlóan a Team Scitec nemzetközi és hazai kiválóságai idén is képviseltették magukat az eseményen. A 2019-es Mr. Olympia győztese, az amerikai Brandon Curry ugyan már sokadszorra járt a rendezvényen, de mint minden alkalommal, most is rengeteg élményt és inspirációt kapott a rajongóktól. Nem hiányozhattak a magyar testépítőlegendák sem, azaz a Kathi Béla és Bohos Kornél páros. A programot színesítette az újdonsült IFBB Pro Szmereka László, Rakonczás Péter, Lukács Barbara, Majlinger Nóra, a csapathoz nemrégiben csatlakozott színész-testépítő Gömöri András Máté és további kiváló sportolók.

Galéria

25 fotó megtekintése

 

A 4. alkalommal megrendezett Scitec Power Challenge különlegessége, hogy minden indulónak önmagával kellett megküzdenie. Az erőpróba hobbi- és versenysportolóknak ad lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat különböző versenyszámokban. A komplett kategória 5 versenyszámot tartalmaz, de az indulóknak lehetőségük volt csak bizonyos számokat kiválasztani a guggolás, fekvenyomás, felhúzás, mellről nyomás és húzódzkodás (férfiak) vagy állva bicepsz (nők) közül. A versenyre az egészen fiatal, tinédzser korosztálytól a szenior korosztályig rekordszámú, összesen 358 nevezés érkezett, 90 nő és 268 férfi versenyzett. A legfiatalabb versenyző 14 éves volt, a legidősebb pedig 75.

Szórakozás testépítő módon, kötélhúzó verseny

Szórakozás testépítő módon, kötélhúzó verseny

Az amatőröknél 180 sportolónak sikerült arany minősítést szereznie, amihez az 5 gyakorlatban 100 ismétlést kellett teljesíteni, a 85-100 ismétléssel megszerezhető ezüst minősítéssel 51 versenyzőt díjaztak, míg a 85 ismétlés alatt járó bronz minősítéssel 23-an lettek gazdagabbak. A versenyzői kategóriában 67 arany, 2 ezüst és 7 bronz minősítés született. Ismétlésszámokból sem volt hiány a versenyen:

egyetlen nap alatt a sportolók összesen 6153 guggolást, 6030 fekvenyomást, 5880 felhúzást, 5139 mellről nyomást, 2407 húzódzkodást és 3587 bicepszgyakorlatot végeztek el.

 

A Scitec Raw fekvenyomó- és felhúzóbajnokság egy hivatalos erőemelőverseny kezdő, haladó és profi versenyzőknek, különféle kor- és súlycsoportokban. A bajnokságon rekordszámú, összesen 318 sportoló vett részt.

Nem maradhatott el az esztétikus fizikum mögött rengeteg munkát, fegyelmezettséget és szigorú napirendet megkövetelő Mr. és Ms. Muscle Beach bikini és Men’s Pshysique Bajnokság sem. Az új, tehetségkutató kategóriában 31-en mutatkoztak be a színpadon, ebből 17-en arany, 6-an ezüst, 8-an pedig bronz minősítést szereztek. A legizmosabb nő Pilár Mercédesz lett, a legszálkásabb nő Bacsáné Bodolai Hermina lett, a legjobb összképért Pávkovics Petrát jutalmazták. A legizmosabb férfinak Gyenes Gábor, a legszálkásabbnak Kiss Máté bizonyult a legjobb összképért Hadadi Róbertet jutalmazták.

A nyár legizmosabb hétvégje volt a Balatonnál

A Men’s Physique kategóriában 18-an, a Miss Bikini kategóriában 12-en indultak, kategóriájuk győztesei Horváth Martin, Vörös Benjamin, Barát Bettina és József Zsuzsa lettek. A legvégén a Mr. és Ms. Muscle Beach címekért a kategóriagyőztesek és a legjobb összképpel díjazott tehetségkutatós versenyzők küzdhettek, összesen 3 férfi és 3 hölgy. Idén a Mr. Muscle Beach címet Vörös Benjamin, a Ms. Muscle Beach címet pedig József Zsuzsa érdemelték ki.

Idén a Mr. Muscle Beach címet Vörös Benjamin, a Ms. Muscle Beach címet pedig József Zsuzsa érdemelték ki

Idén a Mr. Muscle Beach címet Vörös Benjamin, a Ms. Muscle Beach címet pedig József Zsuzsa érdemelték ki

Kép(ek) forrása: Scitec