Life Kovács Miklós 2023. 08. 11.

Fémből készült hétmilliós luxustáska, ami önvédelmi eszköznek is jó

A polgárpukkasztó ötleteiről híres luxusmárka most a táskák terén gurított nagyot, a fémből készült apróságot milliókért mérik.

Az egyedi, zavaros, néha cinikusan pökhendi terveiról híres Balenciaga most megint olyan polgárpukkasztó termékkel állt elő, amit csak csodálkozva figyel az átlagember. A leggazdagabb vevőkre célzó cég ezúttal egy csinos kis női táskát készített el, de az alapanyag nemes bőr helyett fém. 

A Hourglass Metal XS ára hétmillió forint felett alakul valamivel, és száz százalékban rézből készülnek, így pakolás nélkül is 956 kilogrammot nyomnak a mérlegen. Funkciójukat tekintve teljesen ugyanúgy üzemelnek, mint a Nappa-bőrből készült hagyományos társaik. 

Fémből készült hétmilliós luxustáska, ami önvédelmi eszköznek is jó

Persze az ár már sejteti, hogy inkább kiállítási darabról, egy gyűjteménybe szánt érdekességről van szó, de kétségtelen, hogy biztos akad olyan milliomos rajongó, aki talál alkalmat a viselésére.

Balenciaga

A Balenciaga egy luxus divatcég, amelyet Cristóbal Balenciaga spanyol tervező alapított 1919-ben a spanyolországi San Sebastiánban. A központ ma Párizsban, Franciaországban található. 1972-ben a Balenciaga bezárt, majd 1986-ban új tulajdonosi körrel újra megnyitotta kapuit.