Life Kovács Miklós 2023. 08. 16.

Minden korábbinál nagyobb változás jön a Netflixen

A Netflix évek óta próbál kitörni az egyszerű streamingszolgáltató kategóriájából a tévéről, mobilról is játszható programok segítségével, az új funkciót most kezdték el tesztelni.

Két évvel azután, hogy a Netflix eredetileg mobileszközökön elindította a játékok tesztelését, végre TV-n, számítógépen és az Apple-termékeken is elérhetővé teszi ezt a lehetőséget. A felhasználók mostantól a műsorok mellett játszhatnak is a számítógépen vagy az internetre csatlakoztatott okostévén, miután beléptek a Netflix fiókjukba.

A streamingóriás elárulta, hogy a szolgáltatás egyelőre  bétatesztelés alatt áll, és augusztus 14-től kezdődően Kanadában és az Egyesült Királyságban fogják bevezetni. Ha minden jól megy, akkor a következő hetekben a netflix.com oldalon keresztül asztali gépről, laptopról is elérhetőek lesznek a játékok.

Ahhoz, hogy a tévén keresztül is élvezhető legyen a játék, okostelefonra is szükség van, ami kontrollerként funkcionál. Klasszikus számítógépen a jó öreg billentyűzet-egér kettős látja el ezt a feladatot.

Egyre több játék érkezik a Netflix-re. (fotó: Netflix)

Egyre több játék érkezik a Netflixre. (fotó: Netflix)

A kezdeti teszt során két játék érhető el: az Oxenfree és a Mining Adventure.

A Netflix tévés játékai az Amazon Fire TV streaming-médialejátszókon, a Google TV-vel ellátott Chromecaston, az LG TV-ken, az Nvidia Shield TV-n, a Roku-készülékeken és TV-ken, a Samsung Smart TV-ken és a Walmart Onn TV-n futnak majd. A Netflix jelenleg 70 játékot kínál mobilra, 2023 végére pedig szeretnék elérni a 95 darabos játékgyűjteményt.

Forrás: hypebeast.com
Kép(ek) forrása: Giuliano Benzin/Getty Images