Life Kovács Miklós 2023. 08. 18.

Tűz és füst jár a koktél mellé ebben a japán luxusbárban

Japánban az alkoholos italok fogyasztását is képesek voltak a legmagasabb szintre emelni, Tokió bárjaiban komplett művészeti előadás jár egy-egy méregdrága ital mellé.

Japán a szertartások hazája, legyen szó teáról vagy egy nyers húsdarabról, ők olyan körítést adnak az élmény mellé, amihez fogható nem akad máshol a világon. Az éjszakai szórakozóhelyek között külön kategóriát képviselnek itt az apró luxusbárok, amelyekben a pult mögött álló “előadó” kapja a főszerepet. 

Ezeken a helyeken nem éri meg messzire ülni, mert akkor lemaradunk a lényegről, a végső, kézhez kapott ital kevésbé fontos. Az igazi látvány maga a készítés módja:  ezeken a helyeken kézzel faragnak jégtömbből gyémántot utánzó formát, a füst mindennapos elem, és néha még a pultot is felgyújtják. 

Tokióban kiemelkedő hely a Bar Centifolia, ahova nem eshetünk csak úgy be hirtelen ötlettől vezérelve, ide csak előfoglalással lehet bekerülni. A tulajdonos és csapos Juzu Komai teljes odaadással és profizmussal teszi a dolgát, szenzációs mozdulatokkal állítja össze az italokat, katanával faragja a jeget, a lángok pedig bármikor felcsaphatnak. 

Egy ilyen helyre persze nem éri meg üres zsebbel érkezni, a pult mögött a világ legnemesebb párlatait kínálja Juzu mester, az árak 7000 forintnak megfelelő összegtől indulnak, a határ pedig a csillagos ég.

Forrás: bar_centifolia/Instagram
Kép(ek) forrása: Getty Images