Life Földes Attila 2023. 08. 26.

Fotósbolt, ahol nem csak vásárolni lehet

Különleges fotósbolt nyílt Budapesten, ahol a régi, legendás Canon típusok mellett az új, sokszor több milliós gépeket is kipróbálhatod

Fényképezőgépet vásárolni általában komoly befektetésnek számít, nem ritkán egy használt, különösebb esetben egy új autó árát is el lehet locsolni egy egy összetettebb rendszer, megvásárlásakor, bővítésekor. Hogy ez ne csak egy egyszerű bemegyek, megveszem, hazaviszem folyamat legyen, a Canon exkluzív boltot nyitott egy fotótechnikai eszközöket áruló nagyobb üzletben. 

9 fotó megtekintése

A 220Volt Béke téri üzletében külön Canon sarokban lehet átnézni a jelenlegi kínálatot, amelyben még a klasszikus tükörreflexes vonal is megtalálható, de az igaz fókusz az új, tükör nélküli rendszereken, és az ehhez passzoló objektíveken van. Nagyjából minden megtalálható a vitrinekben, ami szóba jöhet vásárláskor, sőt egy objektívet mintázó pultban a márka pár fontos mérföldkőnek számító fényképezőgépét is megnézheti, akit érdekelnek a régebbi, filmes, és a ma már megmosolyogtató felbontású digitális gépek is. 

De nem csak nézelődni lehet a boltban, hanem egy tesztábrákat, különféle érdekes textúrákat, témákat tartalmazó interaktív falon a saját, vagy éppen a kinézett fényképezőgép, objektív képessége is kipróbálható, összehasonlítható. Ebben nem hagyják teljesen magára az érdeklődőt, a termékek kipróbálása, tesztelése során felkészült, tapasztalt szaktanácsadók segítik a válogatást.

Érdekesség még a falra szerelt – Canon nyomtatóval készített – fényképezőgép fotó is, amit egy Canon géppel készítettek, különleges technikával. A 400 megapixel körüli felbontású képhez közel lépve, még a fotózáskor a vázon lévő apró porszemek is kivehetők. 

Az üzlet a budapesti Béke tér szomszédságában a Szegedi út 42-44. szám alatt található, és a parkolás sem okoz problémát, a kapun belül ingyen állhatnak meg a vásárlók.