Life Kovács Miklós 2023. 08. 29.

Milliárdokat keresett a felkapott szexoldal tulajdonosa

A világon az egyik legnépszerűbb, felnőtt tartalmak megosztására szakosodott oldal igazi fejőstehén, tulajdonosa 120 milliárd forint osztalékot kapott.

Az OnlyFans jelenleg a videós tartalmakra épülő, felnőtteknek szóló közösségi oldalak zászlóshajója. Ma már nem csak a szexuális töltetű alkotásoknak akad hely itt, de még mindig ez adja a kínálat gerincét, és ez a szakág igencsak jól tejel az anyacégnek. Jelenleg több mint hárommillió tartalomgyártó szolgál ki úgy 240 millió felhasználót, akik gyakran húzzák elő a bankkártyájukat.

Így a Fenix International egyetlen részvényesének, Leonyid Radvinszkinak a legnagyobb gondja az, hogy merre lapátolja a dollármilliókat. 

Ha rossz évet zárt volna, akkor sem lenne anyagi gondja, vagyona mintegy 2,1 milliárd dollárra, vagyis úgy 745 milliárd forintra rúg. Ehhez jött még az utóbbi év után felvett csekély 120 milliárd forintnyi osztalék, tehát egy évben ennyit fizetett az OnlyFans. Elég szép eredmény, de a cég többi száma is impozáns. 

2022. november végéig 5,5 milliárd dollárt költöttek a felhasználók az oldalon, többet, mint 2021-ben egész évben, az adózás előtti eredményt pedig egy év alatt sikerült 432 millió dollárról 525 millióra feltornázni.

Egy ilyen vállalkozáshoz kevés nyersanyag szükséges, az informatikai háttér nem szívja le a befektetésre szánt tőkét, és így a nagylelkű tulajdonos az alkotóknak is több profitot hagyhat. A cég közölte, hogy az oldalon teljesített fizetések nagyjából ötödét vonják le, és a kifizetett összegek 80 százaléka az alkotókhoz kerül.

Forrás: BBC
Kép(ek) forrása: Nikolas Kokovlis/NurPhoto Getty Images